Jag tävlar



Jag tävlar om ett väggord från Wallstyle hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!


Inget Internet = ingen blogg

Har vart utan internet i snart en vecka! :O Därav min frånvaro på bloggen. Idag har det funkat skapligt bra, men jag vågar inte ropa hurra än. Imorn kan det lika gärna vara borta igen.. Mobilt bredband är ju inte direkt det bästa när man bor som man gör ..

Jag blev som sagt förkyld efter idol och det höll i sig nästan en vecka. Men nu mår jag bra igen och ser fram emot att ta tag i träningen igen ..

I lördags var jag på begravning och sa farväl till min gammelmormor. Var en väldigt fin begravning där min tremänning sjöng mycket fint.

Alva har fått sin 5 månadersspruta (6 månaders?) och denna gång gick det faktiskt bättre. Hon fick ju båda sprutorna samtidigt så hon slapp bli ledsen två gånger. Lite feber på kvällen, dock väldigt pigg då hon var vaken till 23.15. Men sen sov hon hela natten.


Är det verkligen första december imorn? Dags för ny julkalender igen. Kan det vara nåt bra iår? Blir ju bara sämre och sämre..


Sjukis-helg

Idol var grymt bra, rolig upplevelse. Satt snett bakom juryn, fast en bit upp, så vi såg ganska bra faktiskt. Och Jay, vilken stämning det var när han sjöng. Riktigt bra!

Kände mig lite smådålig i bilen hem efter idol. Och på lördag blev det värre och idag ännu värre. Jag är alltså sjuk :( Så denna helg har det inte hänt värst mycket. Idag har jag inte ens gått utanför dörren, jag har inte ens bytt om från pyjamasen :O Hoppas, hoppas jag mår bättre imorn. Blir tyvärr iingen öppna förskolan imorn dock :(

Plus att jag har fått utslag i ansiktet. Har en ansiktskräm som jag tydligen inte tål. Testade den när jag var gravid och fick utslag då också, men trodde bara jag var överkänslig just för att jag var gravid. Tydligen inte, eftersom det blev på samma vis nu också. Så jag är lagomt snygg nu :P

Nej, nu ska jag lägga mig och hoppas på att orka sova lite inatt.. Och mår jag bättre imorn ska jag försöka ge mig ut på en promenad. Man mår inge gott av att sitta inne..


Hoppas ni andra haft en bättre helg.


Tokfia :)



Såhär hittade jag Alva imorse. Vänd på mage, med fötterna i huvudändan och med kudden på ryggen :)

Att lämna bort sitt barn

Inatt drömde jag att Alva hade sovit hos sin mormor och när hon kom för att lämna henne dagen efter så hade hon lärt sig krypa. Jag skrek "men gud, hon kan ju krypa!" "Ja", svarade mamma. "Det var ju bara att visa henne hur man gör så lärde hon sig"
Okej, just så är det ju inte i verkligheten. Men usch, det var ingen rolig dröm. Tänk om jag skulle missa nåt i hennes utveckling.. Jag vill ju såklart vara med när hon tar sina första steg, när hon kryper, sitter, står för första gången. Jag vill inte missa nåt!

Hm, kan det vara så att jag känner lite oro inför fredan? Att jag ska lämna bort henne en hel natt.. Det är ju inte det att hon inte kommer ha det bra. Tro mig, hon kommer få uppmärksamhet varje sekund. Men det är just det att JAG inte kommer vara med henne..
Men jag vet att det är bra att lämna bort sitt barn ibland, både för en själv och barnet. Barnet måste ju vänja sig vid andra än sin mamma och pappa. Plus att man som mamma och pappa måste kunna lita på att det finns andra än bara vi som kan ta hand om vårt barn.

Nu är ju Alva bara 5 månader och jag tycker inte att det är nån brådska att lämna bort henne vid denna ålder. Det blir väl mer när hon blir äldre.
Men ja, det ska bli intressant och se hur man känner efter den barnfria kvällen/natten/morgonen.

Jag lever

Jag tog mig igenom combat-passet igår, men jobbigt var det! Ni kan ju bara tänka er, inte tränat på över ett år (förutom 2ggr på maskinerna i gymmet och promenader) plus att man fött en unge..
Fick ont i fötterna, jobbigt att hoppa, ont i knäna. Haha, listan kan göras lång. Så jag tror jag väntar ett tag innan det blir ett sånt pass igen. Bättre att köra på promenader och gymma ett tag tills man är mer i form för ett jobbigt combat-pass. Då är nog spinning bättre, slipper man dessa hopp..


Du är det finaste jag vet


En barnfri eftermiddag

Igår blev jag med mamma och syster till Karlstad för att handla lite. Lämnade Alva hemma hos sin pappa och det var faktiskt rätt skönt att vara iväg själv. Gick lite smidigare :) Hittade 3 julklappar till Alva iaf, inte så lätt att veta vad man ska ge dem nu när de är så små. Men köpte denna mysiga fåtölj på jysk, den rosa :)



Blir bra när hon ska lära sig sitta :) Dock var den lite mindre än jag trodde..
Annars köpte jag inte nåt särskilt. Plånkan är inte direkt proppad om man säger så.. :/


Just nu ligger hela familjen och sover utom jag. Jag laddar inför ett combat pass. Ja, ni läste rätt. Jag ska iväg på combat, första gången på över ett år. JAG KOMMER DÖ! Men det ska bli skönt att röra på sig ordentligt och combat gillar jag ju :)



Alva just nu. Nya sovstilen, att ligga på sidan och helst vrida huvudet ur led nästan :P Något hon fått efter sin far



<3<3<3


KusinVitamin <3

Alva och henns kusin EiLi. Skiljer precis en vecka mellan dem. Så himla kul tycker ja och lite lustigt. Tänk att vi fick dem så tätt och tänk va mycket skoj de två kommer ha när de växer upp.



IDOL

På fredag är det ju idol som vanligt och denna gång är de i Karlstad och uppträder. Men vet ni vad?! Jag och Andreas ska dit och se dem LIVE :D Han har fixat biljetter genom jobbet och vi ska sitta i en egen loge med hans arbetskamrater. Det ni. Ska bli kul och häftigt. Kul att få komma ut på nånting och vara lite barnfria.


Alvis ska för första gången sova borta, hos sin mormor. Och jag hoppas det kommer gå bra. Men det tror jag, Ala brukar ju sova så bra om nätterna :) Jag undrar vem som kommer vara gladast, mormor eller Alva? :P Mormor har tillochmed tagit ledigt från jobbet ;)


                                

 






what life is all about



En hel natts sömn

Testade ju att ge Alva extra med mat sista målet igår. Det var runt 20.00 och hon somnade efter det nån gång. Sen sov hon äändaa till halv 9 imorse, utan att behöva äta nåt under natten. Mycket skönt! Stackarn har inte fått tillräckligt med mat på kvällen förut :P
Så nu fortsätter vi med det och hoppas på att hon fortsätter med att sova hela nätter :)

Fast nu har det blivit lite konstigt med sovandet idag. Hon har nyss somnat och det första luren idag. Så nu är hon väl sova ett par timmar. Jag ska passa på att städa i sovrummet - bädda nytt i sängen :)


bästa kompisen! ;)


Äntligen!

Idag kom jag äntligen iväg till gymmet och gjorde första passet. Alva hann endast bli 5 månader :P Men bara man kom dit och börja köra så var det inte så farligt. Ska försöka komma iväg några gånger i veckan nu.
Det här med lchf gick inge vidare, klarade en vecka.. Nej, bättre å röra ordentligt på sig och äta all sorts mat och inte så jävla mycke onyttigt ;)
Meeen, kommer jag ha träningsvärk imorn? Svar ja! Fast, då vet man att man gjort nåt bra ;)



Alva 5 månader

I fredags blev Alva 5 månader, snart ett halvår ju!


- Äter ersättning men försöker se till så att hon äter lite gröt och annan mat varje dag. Älskar fruktpuré!

- Somnar runt 20-22 på kvällen. Vaknar 1 gång för mat. Sover till 8-9 på morgonen. Har gett henne mer mat nu i kväll för att se om hon kanske sover hela natten. Sover i sin säng. På morgonen väcker hon oss genom att ligga och prata högt och tydligt <3 Är aldrig ledsen på nätterna, bara om maten dröjer för länge ;)

- Sover 1-2 gånger under dagen.

- Älskar sin gåstol, tar sig fram och tillbaka.

- Har nu rullat både från mage till rygg och från rygg till mage. I lördags rullade hon ett helt varv på en gång :) Rullar så fort man lägger ner henne nu. Innan har hon ju bara legat stilla, spikrak

- Har börjat med storlek 68 på kläderna.

- Bajsar mycket oftare nu. Nästan varje dag, ibland flera gånger om dagen. Märks att hon börjat med annan mar nu ;)  

- Älskar vår hund Izor, hon blir helt faccinerad när hon ser honom. Sträcker sig efter honom och vill rycka han i öronen ;)

- Är inte rädd för andra människor, ler oftast mot alla som pratar med henne. Är inte mammig eller pappig, vilket är väldigt skönt faktiskt.

- Har tagit sitt första skolkort på öppna förskolan. Har även tagit dopkort.

- Är nästan skallig i bakhuvudet, men har jättemycket hår framtill :P  



Vikt och längd ska vi iväg och kolla den 19e, då hon även ska få sprutor igen


RIP Gammelmormor

I fredags gick min fina gammelmormor bort :/ 89år gammal blev hon tanten. Men hon var dålig, skrutten och skulle inte vara det när hon var så gammal. Hon fick iaf somna in, lugnt och stilla i sitt hem. Hoppas du har det bra nu gammelmormor, tillsammans med gammelmorfar <3

Nu är vi inte längre 5 generationer i släkten. Men jag är så glad över att vi fick träffa henne i somras och ta kort på oss alla 5 och att gammelmormor fick träffa Alva.



 

 


Jag tävlar





"Jag tävlar hos Johanna&Leia om ett presentkort värt 300 kronor hos SUMOpix."

RSS 2.0