Bra natt

Alva har sedan en tid tillbaka börjat äta på nätterna igen. Hon slutade ju med det ett tag, kunde sova mellan 10-6 utan att äta. Men som sagt så började hon äta under nätterna igen. Ett tecken på att hon inte längre blev lika mätt på min mjölk.
Igår kväll fick hon ersättning kl 9, somnade och sov till kl 6! Så ett tecken på att hon blev mätt iaf :) Hon fick mat och somna om till 9. Så himla skönt att hon sover på nätterna eftersom jag gillar att göra det ;)

Hon fick flaskan kl 9 ikväll också och somna. Så vi får hoppas att även denna natt blir bra :)


Imorgon ska jag och Alva på babymassage. Det ska bli mysigt! :) Jag ska även försöka hinna med ett besök till gymmet. Jag VILL och MÅSTE börja träna! Andreas är ju ledig imorn, så en timma nån gång under dagen borde jag kunna komma iväg :)

Att amma eller inte

Jag har alltid tyckt att man ska amma om man kan. Det är bra för bebisen. Men som ni läst i tidigare inlägg har ju faktiskt jag börja ge tillägg nu. Och jag är så glad att det funkar och är inte alls emot det som jag varit. Jag ammar ju också, hon får 1-2 flaskor ersättning om dagen.

Nu när Alva är 4 månader och jag har ammat henne hela tiden så har hon väl fått i sig det hon behöver? Hon är inte ett litet spädbarn längre. Hon behöver mer mat än det jag kan ge henne. Så tillägg får det bli. Och snart är det ju även dags för gröt och smakisar bestående av potatis och allt det där.

Jag tycker iaf det ska bli skönt att sluta amma, förstår inte hur folk orkar med att amma tills ungen är över året..?! Och nej, jag har inte tyckt det vart jobbigt att amma henne under dessa fyra månader, tycker bara det ska bli skönt nu när hon ska börja äta mat. Hon är stor tjej nu, känns nästan konstigt att amma :P

Jag tävlar




Jag är med och tävlar om en snygg skötväska från DadGears  hos Diana  :)

Uppdate

* Alla inbjudningar till dopet är utdelade 

* Alva har testat banangröt. Var inte mycket som hamnade i magen, hon tyckte nog det var en konstig gegga det där :)

* Hon fick även testa en sked aprikos/päronouré. Var sådär :)

* Har börjat ge henne ersättning. Känns inte som att hon blir mätt på endast bröstmjölk längre och jag märker ju att hon behöver mer mat nu när hon blivit större. Hon åt upp det utan problem :) Känns väldigt bra. Så min plan nu är att hon får en eller två flaskor ersättning under eftermiddagen/kvällen.
Kommer göra ett uppehåll med gröten nu, blir för mycket nytt på en gång annars

* Jag har "låst upp" mitt kort på gymmet. Så nu ska jag försöka börja träna lite smått :)


Annars så är det väl dop dop dop som snurrar i mitt huvud. Som sagt har jag tre dop, tre helger i rad i oktober som jag ska på. Måste hitta kläder att ha på mig, måste hitta doppresenter och måste planera Alvas dop. Mycket att tänka på :)



Jag och Andreas firar 2 ½ år idag. Dock har vi inte sett varandra på hela dagen då jag åkte halv 8 imorse och när jag kom hem hade han börjat jobba. Han slutar om en timma ungefär. Ska överraska honom med ett par mjukisbyxor jag köpte till honom i stan ;)

Gårdagens fynd

Hittade en 50lapp på backen utanför min lägenhet, självklart fick den följa med mig hem ;D

Alva testar

Igår fick Alva testa att sitta i sin egna stol :)




Hon satt så fint så, lite ostadigt bara så man får ju bullra upp med filtar runt. Har även en annan stol från IKEA jag ska testa. Tror faktiskt den är bättre nu i början.
Tänk att min lilla tjej är så stor att hon kan sitta själv i egen stol! Hon är inte längre nån tyst liten klump som ligger i mina armar. Snart har hon funnits i 4 månader! <3

Dopet är nu bokat

:D :D

Och jag har massa att göra. Ska bli så mysigt! Har vart på en massa dop förut, men nu är det MITT barn som döps och det är vår familj som ska stå längst fram i kyrkan :)

Jag tävlar

 

Nu startar en tävling som Bokhunger tror alla föräldrar kommer att gilla.
Tävlingen sker i samarbete med Libero. Hon kommer att utse 3 vinnare! Vinnarna kommer att få varsin badcape och en necessär innehållande 3 produkter från Libero.


Äntligen

Ringde prästen igen, hon hade nämligen inte ringt upp, så nu har jag äntligen fått prata med henne. Har antagligen ett datum nu, ska bara prata med pastorsexpeditionen och boka kyrka och församlingshemmet. (ringde dit idag, men tanten jag skulle prata med var inte där, har jag otur eller vad?)

Helt plötsligt fick jag väldigt mycket att göra. Dopet blir tidigare än jag hade trott och jag måste vara ute i tid med allt som ska göras. Så det inte blir i sista stund, som det brukar bli för mig :P

Men det fortsätter jag med imorn. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig och hoppas på att jag inte har en pigg tjej halv 5 till morgonen ;)

Alvis <3

Alva har börjat med en ny grej, hon ska alltid dra allt över ansiktet. Har hon en dregglis på sig, drar hon i den så den täcker ansiktet. Samma sak om hon har en filt på sig. Leker tittut med sig själv kanske? :)

Alva hostar fortfarande, har gjort det över en vecka nu.. Men hon har iaf ingen feber. Värst är det på nätterna och mornarna. Stackars liten :(

Igår flyttade jag in spjälsängen i vårat sovrum, och flyttade ut vaggan. Stora tjejen börjar få det trångt i sin vagga, så jag tyckte det var dags att börja med spjälsängen. Nu kan hon sparka med ben och vifta med armar och röra sig som hon vill :)

Tror Alva hörde BVC-tanten när hon sa att hon kanske ska äta oftare. Alva äter jämt nu, känns som jag inte gör nåt annat än ammar. Börjar mjölken sina? Det är svårt att veta om hon får i sig tillräckligt. Fast iofs, hon blir ju större och hon behöver ju mer mat. Hon är även börjat äta på nätterna nu igen. Vi får helt enkelt se vad hon väger när vi ska iväg den 4e.
Funderar iaf på om hon ska få smaka på lite gröt snart :)

Inatt (imorse) har vi roligt jag och Alva. Hon vaknade nån gång efter 4 och skulle ha mat. När hon ätit en stund så somnade hon, som hon brukar göra. Jag la ner henne i sängen, men hon vakna till och var hur pigg som helst! Ville inte sova mer. Så där låg vi, en trött mamma och en pigg unge som prata som bare den :)
Jag fick lov att titta lite på tvn och tillslut, tror klockan var 7, somnade vi igen. Sov till 10 :) Men då var jag att bra seg när jag vaknade!


Just nu hemma hos oss




Izor har hoppat upp i sängen och myst ner sig riktigt ordentligt. Alva har gömt sig under filten och sover. Det är alldeles tyst i hemmet. Förutom en irriterande fluga som surrar. Alva har sovit riktigt länge nu, nästan så det börjar bli lite ensamt.
Jag har hunnit med massa idag, känns bra. Har dock disken kvar. Den ska jag fixa såfort detta är skrivet :)

Andreas jobbar, sista dagen denna vecka. Sen är det helg :) Mamma kom hem från Rhodos idag, blir säkert att vi åker dit sen när Alva vaknat :)
Skulle även vilja åka till Mia och hämta en matstol som Alva ska få. Sugen på att testa den :)



Jag har ett problem. Har ringt en präst jag vill ha på Alvas dop. Ringt henne 4 gånger på typ två veckor. 2 gånger har hon tryckt på upptaget och 2 gånger har hon svarat, men vart upptagen och sagt att hon ska ringa upp mig. Men hon har fortfarande ringt? Ska jag ringa igen? Börjar bli jobbigt ..


När jag flyttar till hus ..

Då ska jag ha stort kök! Jag hatar köket jag har nu.. Hemskt litet. 

Idag bytte jag gardiner, plockade undan endel saker och flyttade bordet, blev som ett helt nytt kök. Dock fortfarande lika litet :/
 

Såhär har jag ställt bordet nu. Jag veeet att det nu endast kan sitta två personer vid bordet. (Längst i hörnet får ingen plats att sitta, inte ens den smalaste människan.. ) Men vi behöver inte fler platser än så. Det blev mer plats mellan bordet och spisen nu, det är bra. Plus att jag snart ska hämta hem en stol till Alva och då blir det perfekt att ställa den bredvid stolen på långsidan av bordet.



Förut hade jag vänt utåt. Hade aldrig fått plats med Alvas stol då.

Som sagt, stort kök ska jag ha! Det är ju trots allt husets mittpunkt. Det är oftast i köket man sitter när man är hos någon. Så lär det väl inte bli hemma hos oss nu då :P


Jag tävlar

Bimago.se - väggdekorationer, tavlor, målningar, handmålningar,
tryck på duk, tryck på plexiglas, konst och väggtext.

Tävla hos Millah om ett presentkort värde 1000:- hos Bimago.se


Duktiga tjej!

Idag la jag Alva på magen på golvet, vände mig bort en stund och när jag tittar på henne igen ligger hon på rygg. Hon har alltså rullat :)
Senare på dagen rullade hon igen, självklart när jag inte såg på. :P Min duktiga tjej!
Hon har bara rullat i soffan och sängen förut och det kan ha hänt att det lutade lite där ;) Men nu så. Tror även hon tycker det är roligat att ligga på magen nu, det tyckte hon inte alls för några veckor sen. Och hon har blivit så stark i nacken. Så himla mysigt att se henne utvecklas <3



Jag tävlar




Jag tävlar om ett presentkort på 500kr från Wilma&Morris hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!


Vi är sjuka

Jag och Alva är lite sjuka :( Alva hostar som bara den och jag är allämnt hängig. Snorig och tätt i huvudet. Alva är dock lika glad och pigg för det :P Inte jag, jag skulle helst vilja krypa ner under täcket..
Så det kunde tyvärr inte bli nån öppna förskolan för oss idag :(

Andreas jobbar eftermiddan så vi är ensamma hemma också.. Det är grått och trist väder ute, perfekt städväder. Får se vad som orkas med. Jag är iaf inne på min andra maskin tvätt.


Helgen annars har vart bra, knappt vart hemma känns det som. Det får helt enkelt tas igen idag ;)


Nu fick Alva tråkigt, bäst att underhålla henne. Och snosa en massa <3


Jag tävlar





Jag tävlar om ett valfritt gosedjur från Jellycat från Babylooba

hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!

Alva testar







Idag fick Alva testa hoppgungen en kort stund, jag kunde inte hålla mig längre :P Tror hon gillade den. Det blev ju inte mycke hoppande, så stark i benen är hon inte plus att hon säkert inte förstod att det var det hon skulle göra ;)
Kommer absolut komma till användning :)


Så gick det sen

Alva blev väldigt trött och hängig igår. Lite ledsen och väldigt varm. Hon sov nästan hela kvällen. Har ingen termometer hemma så jag kunde inte kolla om hon hade nån feber. Men jag tror hon hade det, eftersom hon var så varm. Hon fick lite alvedon. Ammade henne runt 22.30 och sen somnade hon vid 23.00.

Hade förberett mig på en jobbig natt. Men min lilla tjej sov ända till 8 utan ett enda ljud! Då fick hon mat och vi gick upp. Min duktiga tjej! Jag har det ganska bra när det gäller nattsömnen måste jag ju säga :)

Idag har hon vart som vanligt. Skönt att det inte blev värre än så av sprutan <3

 



<3


Lilla hjärtat

Usch för sprutorna!
Alva låg där på skötbordet, glad och pratade för fullt. Men så kom sprutan och usch va ledsen hon blev. Hon liksom skrek men det kom inget ljud. Blev bara mer och mer röd i ansiktet. Och sen skulle hon få den andra sprutan direkt efter, ännu mer ledsen :( Usch, jag fick tårar i ögonen!
Sen fick jag äntligen ta upp henne och trösta henne. Hon var så duktig så. Tur att de inte få sprutor så ofta..

När vi kom hem fick hon mat och hon blev pigg igen. Prata för fullt. Men nu sover hon, har gjort det en timma ungefär. Återstår att se om det blir nån feber eller annan reaktion under dagen.

Hon vägde förresten 5510g, lite mindre än jag gissade på. BVC-tanten tyckte att hon gått upp lite för lite.. Så nu ska det matas ofta. Men det är ju inte så att det går nån nöd på henne. Hon äter ju det hon behöver plus att hon inte äter nåt på nätterna. Behövde inte börja med nåt tillägg iaf.



Alva 8 dagar gammal <3


Spruta

Imorn ska vi till BVC. Alva ska få sin 3 månadersspruta, eller ja, det är ju två sprutor.. Har hört att på vissa ställen får barnen båda sprutorna samtidigt så de slipper smärtan två gånger. Men inte här inte, finns ju inte personal till det. Så det får bli ett stick i taget. Hoppas det går bra och att min lilla tjej inte får allt för ont :/

Ska bli kul att se vad hon väger. Gissar på att det ligger runt 5600g nånting.


Bäst att gå och lägga sig. Vi ska vara där halv 10 imorn, tidigt för mig och Alva det :P

Jag tävlar



Jag är med och tävlar om en valfri produkt från Living and Room i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också!


En helt vanlig tisdag

Idag har jag fått en del gjort här hemma. Dammsuga, skura, diska och tvätta. Tråkigt men väldigt skönt när det är gjort. Har såklart hunnit med en promenad i den härliga höstsolen också. Älskar verkligen vädret nu. Alldeles lagom temperatur i luften och värmande sol :)

Alva ligger och sover, har gjort det en stund. När hon vaknar ska vi ringa hit hennes mormor. Hon åker nämligen till Rhodos imorn och vill krama sitt barnbarn hej då. Hur ska hon klara sig en hel vecka utan att se henne? Hon som ibland kan vara här varje dag :P

Efter det har vi planerat ett besök till Therese och barna. Alva har inte sett sina kusiner på länge, så ett besök dit är att på tiden :)

Ikväll är det idol som gäller! Det är ju nu i början det är som roligast, alla knasiga auditions ;) Så tända ljus och mys i soffan kl 8!

Nej, dags att hänga mer tvätt!


Don´t let the silence do the talking

Bättre helg har man ju haft .. :/


I lördags var jag dock på säsongens första innebandymatch (första för mig iaf). Herrarna hade träningsmatch som slutade oavgjort. Kul att säsongen är igång igen. Innebandy har vart en stor del av mig i över 15 år och jag hoppas Alva intresserar sig för det och börjar spela. :D Kanske blir hon lika bra som sin mor en gång var ;)
Iår är jag inte längre tränare heller, som jag vart de tre senaste säsongerna. Kommer bli lite tomt utan mina innebandytjejer. Men går ju inte nu när jag har Alva. Får åka ner och kolla på deras matcher istället :)


Idag är det måndag, ny vecka, IGEN. Fort gåre! Tog oss en härlig promenad upp till centrum för öppna förskolan. Såg kanske lite komiskt ut. 4 tjejer på rad, alla med barnvagnar, och alla utom jag hade dubbelvagn med två barn :P
Lika mysigt på öppna förskolan idag :) Fikade med äppelapaj och vaniljsås, gjorde en fotoram åt Alva som ska sitta på väggen där nere och fick med mig gipsavtrycket hem :) Kul att det kommer så många mammor och barn :) 


Inatt sov Alva 22-06.30, mat och sen vakna hon 9.15 igen. Hon får gärna fortsätta så ;)  

:(

Jag vet inte vad jag ska göra. Vi har en hund som bara går bakåt, eller vad man ska säga. Han är helt omöjlig. Det är en blandning mellan amstaff/pitbull. (typ den sämsta blandningen någonsin, jag vet)
Han är egentligen hur snäll som helst. Aldrig vart elak, biter eller hugger ej! Morrar ej mot nån. Så bara för att det är amstaff/pitbull så är han inge farlig "kamphund"

Dock, så har han hur mycket energi som helst! Det går inte att trötta ut honom med promenader.. Utan han måste tröttas ut psykiskt.

Men nu, sen Alva föddes, har det bara blivit värre. Han är otroligt avundsjuk. Ska vara med hela tiden. Han är som ett trotsigt syskon. Han skulle aldrig göra Alva nåt! Han tycker om henne. Men det är det att han gärna vill vara med. Han gillar inte att hon får så mycket uppmärksamhet och inte han.
Så ständig uppmärksamhet. Han tar hennes saker/kläder/nappar. Och om man inte märker det dirket händer det att han tuggar sönder det.

Och de senaste dagarna har det vart hemskt. Han har rivit/tuggat sönder på dörren och dörrkarmen! Tuggat sönder en galge, och samtidigt tuggat hål på mitt favoritplagg..
Idag när jag kom hem hade han åter igen gett sig på dörren in till sovrummet (han kan få upp den, trots att den är stängd) och tuggat sönder en napp för Alva. Inte vilken napp som helst utan hennes första. Den var speciell för mig, hade tänkt spara den eftersom det är den första..

Det har inte vart några problem att ha honom ensam hemma förut. Men nu går det tydligen inte längre.. (vi har honom instängd på en liten yta) Får väl kanske börja stänga in honom i en bur då han ska vara ensam?

Det är väldigt tråkigt iaf. Blir så ledsen när han förstör saker. Orkar inte ens titta på honom. Samtidigt är det ju synd om honom också då han inte får den uppmärksamhet han behöver. Men vad ska man göra då när man är ensam hemma med ett barn och gubben jobbar? Har inte energi över till honom ... :/





Men samtidigt är han ibland världens gosigaste hund...

Alva 3 månader

Idag blir min tjej 3 månader <3


Och såhär är/ kan hon nu:

- Pratar och ler väldigt mycket.

- Skrattar

 - Dreglar jättemycket! Gör bubblor och "spottar"

- Tycker om att äta på ina händer, eller filten hon har över sig

- Står stadigt på benen när man håller upp henne. Gillar att stå! Väldigt stabil i kroppen faktiskt.

- Kan sätta sig upp från halvliggande. Vill helst inte ligga ner utan försöker sötta sig upp hela tiden. Gör små sit-ups :P

- Blir oftast arg och uttråkad när hon ligger på mage.

- Spyr inte lika mycket nu.

- Sover jättebra på nätterna, ungefär 6-7 timmar innan första målet. Sover alltid i sin säng. Brukar ta henne till min säng när hon ska äta och då får hon ligga kvar där. (Om det inte är mitt i natten, då lägger jag henne tillbaka.) Hon somnar så fort hon ätit klart.

- Sover ganska ofta på dagarna, men korta stunder. Ofta är hon så trött så att hon blir arg och skriker. Då är det in med tutten, filt över huvudet och vagga henne som gäller. Då somnar hon.

- Hon gillar att åka i vagnen. Sover inte så mycket, utan ligger mest och tittar.

- Hon gillar att sitta i babysittern

- Har storlek 62 på kläderna, kan tillochmed ha nåt 56-plagg. (om det är stort i storleken)

- Har varit ganska krävande de senaste dagarna. Har väldiga humörsvängningar, ena stunden är hon glad och skrattar och sen helt plötsligt ledsen som bara den.

- Helammas och det funkar bra. Har börjat med minifom igen.

- Spyr inte lika mycket nu.

- Älskar nappen! Vad gjorde vi utan den?
 


Roligt att ha sparat så man kan gå tillbaka och titta :)



Ska till BVC på torsdag för att väga och mäta henne. Har inte vart iväg på ett tag nu. Då ska hon även få 3 månaders sprutorna..


Trött?

Om jag är! Har ju som sagt vart till Karlstad idag och shoppat lite. Var framme runt två och hemma halv 9! Fick mig två par skor faktiskt. Känns väldigt bra. Nu slipper jag traska runt i foppatofflor ^^ Köpte mig äve en tunika plus lite annat "bra att ha"
Alva fick såklart en hel del. Hon är bara tre månader men har redan fått mer än vad jag fått på ett år tänker ja :P Man kan verkligen köpa hur mycket som helst till barn. Men såklart är det roligt också :)


Benvärmare, "tossar" och dregglis fick Alva av sin mormor. Plus en trisslott (i namnsdagspresent. ingen vinst tyvärr)
Nappar, strumpbyxor och vantar köpte jag
 


3 bodys. En vit, en rosa med mönster och en brun. Alla i storlek 68


Denna klänning fyndade jag för 50kr. Storlek 68


Klänningen, den bruna bodyn samt de bruna strumbyxorna tänkte jag att Alva skulle få ha på dopet. Eller ja, på fikat efteråt. :)


Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag lägga mig. Har badat Alva och efter det somnade hon så gott. <3


ALVA

Min lilla tjej har ju namnsdag idag. Grattis lilla hjärtat! <3 Självklart fick hon en liten namnsdagspresent av sin mamma :)

En söt liten pingu-skallra som hon redan har mumsat på ;)


Jag tävlar

Jag är med och tävlar hos Lily om en "skolåda"/SATC-box (alla säsonger).




 


Baka baka, en liten kaka

Har äntligen fått tummen ur och knådat ihop en deg som nu står på jäsning. Det blir tekakor med vetekli. Kanske ska göra en sats till när jag ändå håller på? Hembakat bröd är ju så mycket godare, bättre och billigare :)

Om jag känner mig riktigt på g kanske det får bli en bulldeg till också. Har ju faktiskt ett jästpaket som måste användas. Men det får vi att se hur det blir med den saken.


Annars händer det väl inte så mycket idag. Väntar samtal från prästen, som jag vill ha på Alvas dop. Och så måste det absolut bli en promenad nu när solen skiner så väldigt :)



Ha en fin dag!

Du är allt <3








Du är allt jag nånsin önskat Du är allt jag nånsin drömt Du är den som får mig minnas Alla drömmar jag har glömt Och du är den som får mig hoppas Du är den som får mig le All min kärlek får du bära Hela livet vill jag ge







Jag tävlar


Jag tävlar om ett paket från JohannaFormOchDesign hos Mansondusts

Paketet innehåller en pyjamas i storlekarna 50/56, 62/68 eller 74/80, haklapp (i svart/vit) samt ett kortset (babyface kille och tjej), värde 378 kr. Johanna Lundqvist är formgivare & illustratör med stor kärlek för papper & mönster. Utbildad på Forsbergs Skola & Berghs.

Var med och tävla här du med!


Jag tävlar

 

Jag tävlar hos Mansondusts om ett presentkort på 450 kronor hos Lillfinger.com


Var med och tävla här du med!


1 september

Och nu är hösten här. Jäklar va kallt det är om dagarna!

Ska göra lägenheten lite höstmysig idag tänkte ja. Städa, byta gardiner och ta fram ljuslyktor :) Sen funderar jag på om jag ska göra mig till och även baka lite bröd att lägga i frysen. Inte så dumt kanske.

På fredag blir det nog en tur till Karlstad med mamma. Då MÅSTE jag köpa mig skor. Kan inte traska runt i foppatofflor och tygskorna längre. :P
Ska även handla lite höstkläder till Alva <3 Och redan nu börja leta efter kläder jag kan ha på dopet. Antagligen blir det 3 dop för mig att gå på i Oktober. Fullt upp! (Alvas är medräknat)

Igår var mamma här. Hon fick Alva att somna. Klockan var då halv 9. Inte så bra tyckte jag att hon somnade så tidigt. Trodde det skulle bli en tidig morgon. Men vet ni hur länge ungen låg? Till halv 11! Då hade hon ätit 3 gånger under natten. Nu sover hon igen. Sömntuta :)


Mammas gullunge!


RSS 2.0