Hej

Alva är fortfarande lite snuvig, men annars väldigt pigg. Kan det vara tänder på gång kanske? Kände efter för några dagar sen, borde kanske känna igen.
Själv så mår jag bättre, kan dock fortfarande känna mig lite hängig på mornarna.

Alva har börjat tappa hår. Hon är nästan skallig i bakhuvudet :P Ser ganska roligt ut eftersom hon har massa hår mitt på huvudet. Men det blir väl så eftersom de ligger och gnuggar sina små huvud. Och de ligger ju mestadels ner.

Nu har vi även provat på att ge blåbärspuré till henne, och hon älskar det! Tyvär är det ju inge kul med fläckarna som blir på kläderna men.. Kul är det iaf att få ge henne annan mat än denna ersättning. (jag slutade och amma för ca 2-3 veckor sen, det tog lixom slut på mjölk)

Jag själv kör på med lchf, tycker det funkar mycket bra faktiskt :) Ska bli kul å se på måndag om vågen visar mindre.

2 nätter i rad nu har alva vaknat runt 2 och vart jätteledsen.. Men efter lite mat så somnar hon om igen, sov till halv 8 och fick mat igen och sov ytterligare nån timma. Annars brukar hon ju sova hela nätterna och inte äta fören runt 5-6 första gången..
Imorse var hon så himla söt, jag vaknade av att hon låg och prata i sin säng. Men jag orkade inte gå upp utan slumrade till igen. Efter en halvtimma vaknar jag igen och hon ligger fortfarande snällt och pratar på <3



tänk att min tjej vart såhär liten <3


Vi är förkylda

Men det är väl så det är den här tiden på året. Alva är jättesnuvig. Bara rinner och det blir bubblor :P Tror hon hade feber under helgen också. Var väldigt varm, så hon fick lite alvedon och det hjälpte. Hon är skapligt pigg ändå :)

Dock skippade vi öppna förskolan idag, lika bra att vara hemma och ta igen sig. Nästa vecka är det uppehåll (höstlov) Men veckan efter det får vi lov att gå dit igen, då har förhoppningsvis kortena kommit som vi tog förra veckan :)

Det går bättre och bättre med att ge Alva mat/gröt. Tror hon börjar förstå att man ska äta det och att det mättar ;) Igår kokade jag morötter som hon har fått testa på. Det slank ner ;)

Själv har jag tänkt testa på lchf, alltså undvika kolhydrater. Började idag och det har gått bra. Finns ju massa gott man får äta ;) Måste även börja ta tag i träningen också. Har ju tillochmed ett gymkort, men tycker aldrig jag har tid att åka iväg å träna. Är ju så mycket planering, går ju inte bara att dra iväg precis.


Blir inget med huset vi var och titta på heller.. Priset är alldeles för dyrt för oss .. :/ Faaast, på fredag ska vi iväg och titta på ett annat hus. Dock kan jag säga redan nu att det ligger liite för dumt för min del. Men titta kan man ju alltid göra ;)


Nu dags för biggest loser x2 , jag gillar måndagskvällarna ;)



Min fina tjej med sina stora blåa ögon <3


Dopet

Dopet är över och det känns skönt. Det var ett jättefint dop och Alva var hur snäll som helst. Sa inget under hela cermonin och det syntes att hon lyssnade på vad prästen sa :) Var en väldigt bra präst, väldigt mysig.
Vi sjöng "tryggare kan ingen vara", "Imse vimse spindel" och "du vet väl om att du är värdefull". Sen så sjöng Alvas farmor "Du är allt". Jättefint!

Efteråt serverades tekakor, kaffe och tårta. Blev jättemycket tårta över! Sen blev det presentöppning och Alva fick hur mycket fint som helst, tack alla!


En mycket fin och lyckad dag <3




and so are the days of our lives

Alva fick en gåstol i doppresent av sin mormor och hon älskar den! Den spelar och blinkar och hon kan ta sig framåt.

Har börjat ge henne gröt nu igen på mornarna. Vissa dagar är hon mer intresserad av den, andra dagar vill hon inte ha alls. Har även testat att ge henne majs/potatis puré. Hon verkar gilla den :) Och ja, jag köper färdigburkar. Jag som skulle laga iordning egen barnmat.. Blir väl framöver. Koka lite morötter och broccoli och sånt :)
Det är så roligt att få börja ge henne mat. Lilla tjejen blir så stor.

Igår tog Alvas sitt första "skolkort". Vi var på öppna förskolan och det kom en fotograf dit som tog kort på barnen. Längtar tills bilderna kommer. Tror det blir ett väldigt fint kort. Hon var så fin i sin röda klänning och ett rött litet hårspänne :)

Andreas och jag var och tittade på hus förra veckan och vi ska iväg och titta på det igen. Vi gillar det jättemycket! Ska dit och titta lite mer noggrannt ;) Hoppas hoppas, det passar oss. Ingen blir lyckligare än jag om vi får komma ifrån stället där vi bor nu..





16 oktober 2010

Dagen då min lilla prinsessa döptes <3



Helgen

Dålig uppdatering igen. Helgen är förbi och det har vart den bästa helg på länge! :)


På lördag var det dop för Alvas kusin Eili. Var väldigt mysigt :) Nu fick jag träffa prästen och se hur hon var, ska nämligen ha samma präst på Alvas dop.
Eili är född en vecka innan Alva och hade även sitt dop en vecka innan. Alvas dop är alltså nu på lördag :)


På kvällen skulle jag ut och träffa vänner. Nattade Alva och åkte iväg, Andreas stannade hemma med henne. Hade väldigt trevligt på förfesten, skulle egentligen ha åkt hem efter den men så blev det inte. Blev med ut på fridolf och hade hur KUL som helst! Dansade så svetten rann :P Trodde inte att det skulle bli så kul, hade liksom inte saknat det här med att gå ut och dansa. Men kul var det! Många av mina vänner var där och vi dansa å dansa. Kom inte hem fören 3 på natten.. Kändes faktiskt bra att få komma ut och träffa lite folk, så jag är nöjd :) Men det dröjer nog länge innan det händer igen. För att sitta hemma och mysa med familjen slår ändå allt <3


På söndag umgicks vi med Andreas syster + familj. Jag var även iväg till en vän på bullkalas och en promenad på det :) Var så trött på söndan, blev som sagt inte mycket sömn under natten.


Idag blev det ingen öppna förskolan, vi tog sovmorgon i stället. ;) Däremot var vi iväg på babymassage.. Men Alva tyckte inte att det var så kul denna gång heller tyvärr.. :/ Hoppas det går bättre nästa gång, som är den sista..


Nu ska jag vänta på att lite sällskap börjar, sen blir det godnatt!


9e oktober

I lördags, alltså den 9e oktober, var det ett år sen jag fick veta att min älskade lilla Alva låg i magen. Det bästa som någonsin hänt mig! Grät när jag såg resultatet, var så himla glad och visste att livet nu skulle förändras. Förändras till det bättre, till ett underbart liv. Jag älskar dig Alva! <3





 

Jag tävlar

 

Jag tävlar om ett presentkort på 300kr från FinaFrön hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!


Jag tävlar



Tävlar om en bebisbok ifrån bebisboken.se hos Mathilda.


Alva har bajsat!

Tänk att man kan bli så glad av lite bajs! Men efter en vecka utan bajs så blir man det. Man blir ju faktiskt orolig när gumman inte bajsar. Men nu är det gjort och det känns bra :)


Alva och jag har vart till Sunne idag på lite shopping. Jag hittade en skjorta jag ska ha på dopet! Känns väldigt bra, slipper jag tänka mer på det. Nu ska vi bara hitta nåt åt pappa också, men det hoppas vi på att hitta här i Munket ;)

Alva 4 månader

Idag blir mitt lilla hjärta 4 månader <3



- Hon har börjat äta ersättning sedan en vecka tillbaka. Får 2-3 gånger om dagen. Annars så ammar jag henne. Spyr endel nu igen. Funkade jättebra första gången hon fick flaskan.

- Har fått smaka på gröt, ska få lite varje morgon nu och hon verkar tycka om det.

- Somnar runt 21-22 på kvällen. Sover till 9 ungefär och äter 1-2 gånger under natten. Sover fortfarande i sin säng.

- Gillar att sova med en filt mot ansiktet.

- Har testat hoppgungan, gillar den.

- Har en egen stol hon sitter i vid matbordet.

- Håller man något framför henne tar hon tag i det. Ska tugga på allt.

- Har rullat från mage till rygg.

- Somnar sällan i vagnen. Roligare att ligga och titta.

- Har fortfarande 62 i kläderna. Kan även ha 68 om de är små i storleken

- Ska döpas den 16e oktober.

- Väger 6010g och är 65,5cm lång









Alva imorse när hon fick gröt <3


Liten paus

Började dagen med att Alva fick testa gröt igen. Har nu kört med ersättning i en vecka och vet att det funkar med hennes mage. Så därför tänkte jag börja testa gröt igen. Tänkte ge henne lite varje morgon och hoppas på att hon gillar det. Kör på banangröten :)

Sen gjorde vi oss iordning och iväg på öppna förskolan. Idag var det fika med chokladpudding och grädde. Inte helt fel :) Var inte lika många mammor och barn där idag, men lika trevligt för det. Kul att komma ut och träffa lite folk :)

När vi kom hem blev det en promenad så Izor fick komma ut lite. Alva ville inte somna i vagnen, trots att hon var trött och inte sovit nåt under förmiddagen.
Hon fick lite mat när vi kom hem och somnade efter det i stället. Hon sover fortfarande och jag har en liten paus framför datorn ;)

Blir väl att jag får väcka henne snart eftersom vi ska iväg till BVC för vägning. Hon vägde ju lite lite sist, får se vad vågen visar idag. Tycker att hon borde ha gått upp endel nu eftersom jag kört med ersättning i en vecka plus att jag märkt att hon ätit mycket oftare.



Alva sover och tuttar utan napp. Sötungen min!


RSS 2.0