Tokigt

Alva sover med håret utanför sängen :P


Långhårig

Alva börjar bli långhårig, det hänger ner i ögonen på henne. Jag borde klippa det lite, men jag vill inte. Känns dumt att klippa av hennes hår. Men jag borde klippa, lite. Hon kan ju inte ha det i ögonen.



Tyvärr har hon inte lika mycket hår i bakhuvudet :P


Alva till vänster o kusin EiLi til höger


Alva kan

Jag har testat att ställa Alva på knä och hon har då gungat fram och tillbaka. Men så helt plötsligt upptäckte jag en dag att hon kan ju ställa sig själv på alla fyra och gunga. Får se hur länge det dröjer nu innan hon ger sig på att försöka krypa. :) Det går så fort!

Det här med att sitta är fortfarande lite svårt, hon kan men har ingen balans och ramlar lätt åt sidan.

Hon skrattar när jag härmar henne och säger baba och även när jag säger prosit efter hon nysit. <3



Julen 2010

Julen är över och året lider mot sitt slut. Julen blev inte riktigt som planerat, men så kan det gå när det är barn med.
Vi skulle ha firat den tillsammans med Alvas kusiner, men eftersom de båda var sjuka ville vi inte riskerka nåt, Alva var ju även lite smådålig hon också. Jag skulle egentligen ha jobbat, men eftersom jag egentligen inte behövdes så skippade jag det.

Men först, kvällen innan julafton, då åkte vi bort till min pappa och fick oss lite julmat och klappar. Alvas låtstatskusin kom även dit (pappas sambos barnbarn) :P Och det var första gången vi såg hennne. Tyckte hon var så liten och det var sån skillnade på henne och Alva. Hon är ca 2 månader yngre än Alva. Tänk att Alvis har vart så liten.

Och så på själva julafton då. Vi åkte först upp till Alvas farmor och farfar, fick lite mat och mera julklappar. Efter det åkte jag och Alva till min moster på Hammarö där min släkt fanns, medans Andreas stannade hemma hos sin släkt. Han stannade hemma för att vår hund inte skulle behöva vara ensam under natten. Jag och Alva sov nämligen kvar på Hammarö, ville inte åka 6 mil hem mitt i natten.
Massa mat och massa klappar, vi spelade spel och hade trevligt.

På juldagen kom vi hem halv 2, åkte bort till Andreas farmor och fick i oss den sista julmaten. På kvällen blev det utgång för mig, Alva var hemma med sin pappa.

En konstig jul alltså, inte alls som jag hade hoppats. Ingen tomte och ingen pappa. Nej, nästa jul hoppas jag blir lite mer ordningsam. Då är ju Alva större och förstår mer, då ska vi ha bättre ordning och ha en mysig jul tillsammans hela familjen <3

Och tänk, jag glömde kameran hemma! Min dotters första jul och jag glömmer kameran.. Men mamma hade med sin, så tog iaf några bilder med den.

- 28grader?!

Va blire ra????!!

Prata nyss med Andreas, han har precis slutat jobbet men skulle åka en sväng med bilen så den fick gå lite. Var nämligen 28 grader kallt ute så bilen starta knappt. Men 28 minusgrader? Hallå. Känns inte ens som det borde vara möjligt.
Hoppas verkligen det är bättre imorn. Ska ju upp och jobba igen. Inte så jävla rockigt att komma ut i 30graders kallväder halv 7 på möran inte.

Imorn ska jag ta Alva till doktorn, måste kolla upp den där jäkla hostan. Man blir ju lite orolig.. :/ Så hoppas de kan hjälpa mig, att det finns nåt man kan ge henne. Vill inte att hon ska behöva vara dålig under julen nu när vi ska ut och åka.. :(



Ung och bortskämd

Är det nån som har sett det programmet, går på kanal 1 på måndagar. Seriöst, inte undra på att ungar blir bortskämda med såna föräldrar. Visst att man vill passa upp och ta hand om sina barn, men det finns ju en gräns! Nej, jag hoppas inte Alva kommer bli bortskämd. Inte när det gäller att hjälpa till i hemmet, det tycker jag är en självklarhet att man ska göra. Jag erkänner, kommer säkert skämma bort henne med saker och så. Men hon ska banne mig lära sig diska och städa! ;)


Jag ska gå och lägga mig nu eftersom klockan ringer 06.00 imorn. Kommer bli en låång dag. Jobb 7-10.30, stooorhandla och fylla skåpen inför helgen, försöka fixa sista klapparna, fikabesök av finaste Helena samt ge mig in på lite julgodis-bakande.

Så godnatt!

Julveckan = Jobbveckan

Julveckan är här. Och inte nog med att man ska hinna julstäda, julbaka och julfixa. Jag ska även jobba. Tis, ons, tors och fredag. Inte heldagar, men några timmar varje dag. Tillräckligt många timmar enligt mig. Som sagt, är ju lite annat man ska hinna med också. Men det får lösa sig!
Var inte tänkt att tacka ja till jobb på självaste julafton, det är ju faktiskt min dotters första jul. Men 18-21 kändes ändå ganska okej eftersom vi kommer spendera hela dagen med andreas familj. Gör inget om jag sticker iväg tre timmar på kvällen. Är ju ändå ganska lockande när det är storhelg. Pengar betyder inte allt, men mycket!

Och så på köpet är lilla Alvis sjuk. Snorar och hostar. Stackars :( Hoppas hon hinner bli bra innan helgen då vi ska fara runt till alla familjer. Själv känner jag lite halsont. Men hellre jag än Alva.

Just ja, LÖN idag. Inte mammapeng, utan LÖN! Känns otroligt skönt. Tänk att 9 dagars jobb ger nästan lika mycket som jag får på en månads mammapeng. Sjukt egentligen!
Ganska passande med extra pengar just nu också. Lite fattig efter alla julklappar man har handlat, plus att vi fick några extra räkningar denna månad.
Nu finns det även pengar till de sista julklappar plus all mat som ska inhandlas innan helgen.


Nu är det bäst att fortsätta med städandet!




Fredag

Så var det fredag och helg igen. En vecka kvar till julafton och jag får se om jag orkar hålla mig från att klä granen :P Ska väl egentligen göras kvällen innan :)

Ikväll ska jag på julbord med jobbet, gratis mat tackar man ju inte nej till. Och absolut inte julmat ;) Men om jag stannar kvar i parken eller åker hem till familjen får vi se. Just nu är jag inte så sugen på att stanna kvar, men det kanske jag är sen, efter mat och lite dryck :P

På söndag ska jag jobba igen, fint med lite helg ob ;) Tydligen ville de ha ut nån imorn också, men eftersom jag inte hörde när de ringde till mig så fick de tag på nån annan. Kommer väl fler turer.
Det är väl det som jag har planerat denna helg, får se vad mer som händer :)

Alva sova hela natten inatt också! Inge mat :) Vi gick upp strax innan 9 och då fick hon gröt. Bra Alvis, fortsätt med dessa nätter :)
Nu ligger hon på golvet och ålar runt. Tror hon är lite trött, så jag väntar på att hon ska somna.



Bild från igår. Hon har fått testa "6 månaders-nappen" Den som är från 6 månader alltså. Hon verkar gilla den :) Har även märkt att hon blivit bättre på att ha kvar nappen i munnen, hon orkar hålla den kvar inte bara när hon ligger ner :)

Alva 6 månader

Ja, Alva har ju somsagt hunnit bli 6 månader, den 5e december. Senaste BVC besöket var den 29e november och då vägde hon 7250g och var 68cm lång. "lite för lång för sin vikt" tyckte läkaren. Men hej, vad ska man göra åt det liksom?


- Alva har börjat med välling och får endats ersätning på natten. När detta paket är slut ska jag inte köpa hem nån mer ersättning. Annars äter hon gröt och puré morgon och kväll samt burkmat och puré på dagen.

- Somnar runt 21-22 på kvällen och äter fortfarande 1 gång per natt. Inatt åt hon iofs inte fören 8 imorse, så snart kanske hon slutar med nattmålenhelt.
Vaknar runt 8-9 på morgonen. Gillar attt sova på magen.

- Sover väldigt lite på dagarna

- Gåstolen är fortfarande favoriten, hon har lärt sig att ta sig fram snabbare nu. Brukar följa efter hunden :P Även hoppgungan är en favvis.

- Kan sitta själv korta stunder, men tippar det åt ett håll är det kört :)

- När hon ligger på magen trycker hon upp rumpan i luften. Bara hon kommer på hur hon ska göra med armarna så är hon snart i krypposition.

- Har börjat vara hemma mer och mer med pappa nu när mamma jobbat. Funkar hur bra som helst. Har även varit en del hos mormor, där hon även sovit borta en natt.

- Spyr fortfarande en del.. Längtar tills den delen är över!

- Gillar attt säga BABA och göra munnen sne. Knyter och öppnar handen så att det ser ut som att hon vinkar.



Alva just nu

God morgon!

Inatt sov Alva hela natten och vaknade vid 8, fick lite mat och sen vart hon pigg. Tänkte vi skulle ligga kvar i sängen en stund och mysa lite, men det var inte det lättaste. Alva vill inte ligga still nuförtiden, rullar, ålar och vevar med armar och ben. Efter en halvtimma gick vi istället upp :)

Nu ligger hon på golvet bland alla sina leksaker, ska snart få lite gröt. Igår slog hon sig själv i huvudet med en leksak och fick ett rött märke. Så kan det gå :)
Hon har dragit på sig en rasselhosta, hoppas den inte utvecklar sig i nån förkylning.. Vill inte att hon ska vara sjuk när det snart är jul :)

Jag är nästan klar med alla julklappar nu iaf, drog ju iväg till stan själv i söndags. Och ja, det var skönt att komma iväg själv, att få lämna både unge och gubbe hemma i denna julstress ;)

Har även blivit lite jobb denna vecka också, några timmar på calligraphen men även några timmar på hemtjänst :) Längtar till den 25e :D

Alva har ju hunnit bli 6 månader också, 6 månader och två veckor snart! :O Ska skriva om det i ett annat inlägg.



Mitt hjärta



Vad vore jag utan dig?

Skulle vara trevligt med lite energi ...

Hoppas morgondagen blir bättre
Ska iaf jobba några timmar, ska bli skönt




Jag vann!

Har ju glömt att berätta att jag har vunnit en bloggtävling. Denna sagobox kommer snart dyka upp med posten :)


 


Är du här för att stanna?

Nu, nu verkar det som att internet funkar igen och tänker fortsätta göra det. Mycket bra. Har känt mig alldeles tom utan internet. Allt finns ju här, ska man ta reda på nåt så använder man sig ju av nätet. Plus att man blir ju liite beroende också.

Det är helg och jag är leeedig. Så himla skönt. Det roliga är att jag vakna halv 6 imorse och var pigg, brukar bli så när man vant sig att gå upp så tidigt. Frågan är varför man aldrig är pigg när man måste upp den tiden. Hm. Aja, orkade somna om en stund tills Andreas mobil ringde. Vi svarade inte eftersom den låg i köket, men så ringde de på min också. Så det var bara å gå upp.

Har idag röjt lite här hemma. Det märks ju att kvinnan i familjen har jobbat vill jag lova, herregud. Disk överaaallt och damtussarna skuttade runt efter golvet. Inte klar än tyvärr, tar nog resten imorn.
Har även haft Therese och Martin på besök :) Trevligt trevligt. Och om ett par timmar ska vi iväg och fira en 30åring och smocka i oss smörgåstårta :D

Imorn tänkte jag dra till stan en snabbis, köpa julklappar och julgran. Hade tänkt åka idag egentligen, men det blev inte så. Och förhoppningsvis är det liite mindre folk på söndagar. Kommer ju säkert vara tjockt ändå men.. Jag måste liksom ner. Skönt att man kan lämna gubbe och unge hemma och strosa ensam. Går mycket lättare och snabbare och alla blir nöjda och glada ;)




Jag tävlar

 

Jag är med och tävlar hos http://Loon.blogg.se om ett fint pris från nivea, värt 600kr. Var med du också här!


Sova på beställning

Igår kväll var jag hur trött som hellst, men det gick inte att sova. Jag vände och vred på mig, kollade klockan 100 gånger Och räknade ner timmarna tills det var dags att gå upp. Ikväll har jag vart minst lika trött, men haft massa att göra. Och nu när jag äntligen fått lagt mig, är jag inte trött längre och det känns som att det kommer ta en evighet innan jag somnar. Jag har svårt för att somna när jag vet att jag måste sova för jag ska upp tidigt dagen efter.. Tror jag jobbar veckan ut, nästa vecka blir det nog inget. Tanken var att jag skulle jobba på förmiddagarna innan andreas började. Men min mamma har passat alva några timmar både igår och idag så jag kunde jobba längre. Hon ska även passa henne imorn, hon är inte direkt svårövertalad ;) nej, nu ska jag försöka sova.

inlägg från mobilen

Tur att man har internet på mobilen när datorn krånglar ;) ligger i sängen nu och ska försöka sova. Klockan ringer 06.00 imorn och tanken är att jag ska börja jobba klockan 7. Vi får väl se om jag kommer upp :p ska jobba fram till 1, sen hem och byta av andreas som börjar kl 2. Sen får vi se om det blir några mer dagar. Det gick iaf bra att jobba på hemtjänst igår kväll. Det är sig likt :) hoppas på mer jobb! Men det blir det nog nu i juletider. Nej, sova var det. God natt på er

Jobba jobba jobba

Ja, jag har börjat jobba lite :) Har jobbat ons, tors och fredag eftermiddag på ett jobb jag brukar jobba på varje julsäsong. (trycker julkort) Och ikväll ska jag jobba på mitt gamla jobb, hemtjänsten.
Tycker faktiskt det är skönt att få komma ut och jobba lite. Skönt att få göra nåt annat än å städa och diska hela dagarna. Men det räcker att med några timmar om dagen. ;)

I torsdags jobbade jag till kvart i 9 ungefär och när jag kom hade ju Alva lagt sig för kvällen. Lite tråkigt var det ju då, eftersom jag inte sett henne på hela eftermiddagen.

Ska jobba lite till veckan igen, men sen efter det är ju julkortsäsongen över så det blir inge mer på tryckeriet, men förhoppningsvis blir det mer på hemtjänst :D
Känns mycket bra att kunna dra in liite pengar, mammapeng blir man ju inte stormrik på.




Mitt Internet är fortfarande konstigt, funkar lite halvt. Måste uppgradera mig känner jag!

RSS 2.0