Ett steg i rätt riktning

Jag har inte druckit sötdricka sen augusti, alltså snart ett halvår sen. Visst, under julen drack jag lite julmust men det hör ju till :)
Har smakat nån klunk fanta och cola men alltså, det smakar ju bara socker :O inte alls gott längre. Så himla skönt att jag lyckats ge upp drickan faktiskt. Får ju i mig tillräckligt mycke socker ändå :/
Tänk om det kunde vara lika lätt att ge upp typ godis och chips också .. :S

Men men, ett litet steg i rätt riktning.. Och jag ska ta många fler ;)



Nu ska jag fixa, dola och göra mig iordning för examens-kalas ikväll. Min kompis Therese är nu sjuksköterska efter 3års plugg :) Hon är duktig hon!


Förresten, har jag sagt att Alva numera försöker ställa sig upp mot allt? Man får verkligen vara på sin vakt så hon inte ramlar och slår sitt lilla huvud.


Nya stjärntecken?

"Har du stenbocken eller fisken som stjärntecken? Kanske inte nu längre. Förändringar i jordens axel har resulterat i att vi har fått nya stjärntecken."


Så här ser det tydligen ut nu:

Stenbocken: 20 jan - feb 15
Vattumannen: 16 feb - 10 mars
Fiskarna: 11 mars - 17 april
Väduren: 18 april - 12 maj
Oxen: 13 maj - 20 juni
Tvillingarna: 21 juni - 19 juli
Kräftan: 20 juli - 9 aug
Lejon: 10 aug - 15 sept
Jungfrun: 16 sept - 29 okt
Vågen: 30 okt - 22 nov
Skorpionen: 23 - 29 nov
Ormbäraren: 29 nov - 16 dec
Skytten: 17 dec - 19 jan


Jag är alltså ingen tvilling längre, utan en oxe?


http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5912226


Fullkomligt kaos

Det är ingen idé, hur mycket jag än försöker så är mitt hem ändå ett fullkomligt kaos. Jag vantrivs som bara den i denna lägenhet.. Jag får liksom ingen go hemma-feeling. Och det är så frustrerande att gå runt och vänta, vänta på att man förhoppningsvis får komma till en annan lägenhet snart.

Ihop om att få liite bättre ordning i sovrummet har jag möblerat om det. Så gått det gick. Rummet är ganska litet och det finns inte många valmöjligheter direkt. Men tror det blev ganska bra :)

Jag har börjat träna igen :) Har vart iväg till gymmet två gånger och ska banne mig fortsätta gå iväg denna gång. Men inte idag, eftersom jag var där igår. Men imorn, då ska jag försöka pallra mig dit igen.

Alva har lärt sig en ny grej igen, att ta sig från liggandes till sittande. Hon var vart så nära förut, men alltid suttit med ena handen i golvet, använt den som stöd. Men idag kunde hon räta upp sig :) min duktiga tjej!
Och hennes duktiga kusin då, som ställde sig upp mot mitt ben igår :) De har börjat "prata" med varandra nu och leker med varann :) Sötungarna!

Alva kan vinka

Hon har vinkat hela dagen idag. Och hon vet var lampan är, ibland :)


Jag har varit till gymmet och tränat idag. Mycket skönt och välbehövligt! Var tvungen att berömma mig själv efteråt genom att ge mig en klapp på axeln. Man ska berömma sig själv, det är viktigt :)

Annars har det inte hän så mycket idag. Men ikväll blir det iväg och kolla innebandy. Herrarna spelar och jag hoppas de tar hem det, tror dom tar ledningen i serien då?


Lön imorn, tack!

Suuuuck, lönen kommer ju inte än på fleeera daar :(


Hiss eller diss?

Mascaran jag använder är l'oreal telescopic, kostar ungefär 149kr tror jag. Den jag har nu är typ slut och jag var tvungen att köpa en ny, men just nu är det ganska tomt i plånboken. Därför tänkte jag att jag skulle kolla tradera. Hittade en annons med 3 st mascaror, oanvända och inplastade. Jag bjöd och vann. 212kr fick jag betala, ett fynd tycker jag!

Men så fick jag hem dem idag och upptäckte att det var visst brun mascara, inte svart... Hm.. Stod tillochmed det i annonsen. Haha, så kan det gå. Men testade den lite snabbt och jag tycker inte man ser att det är brun. Så vi får se då om det blir hiss eller diss.

Nån som använt brun mascara nån gång?



Nytt i garderoben

Hämtade ut ett paket från HM igår och detta fick Alva till sin garderob






BVC

Idag var vi ju som sagt till BVC. Som vanligt kom vi försent, iofs bara 3 minuter, men ändå. Jag skyller på Alva :P Hon sov nämligen till halv 10 och vi skulle vara där 10. En riktig sömntuta. Visserligen kunde ju ja ha gått upp lite tidigare än vad jag gjorde men hey, sova är skönt!

Iaf.. Alva väger nu 7950g och är 71 (!) cm lång. Fortfarande så ligger hon över medel i längden och under medel i vikten. Hon frågade mig vad Alva äter på en dag och även hur lång jag och Andreas är. Hon följer ju sin kurva så det är ju inget fel. Hon äter och är nöjd, det är huvudsaken! 

Men ungefär såhär ser en dag ut för Alva, i matväg:

10.00 - 1 portion gröt + fruktpuré
13-14.00 - 1 burk mat + fruktpuré
17.00 - 220ml Välling
18-19.00 1 porion gröt + fruktpuré
20-21.00 220ml kvällsvälling

Men det är lite olika från dag till dag. Ibland vill hon ha välling tidigt på morgonen och sen sova vidare en stund. Ibland vill hon ha välling på förmiddagen mellan gröten och lunchen.
Har även börjat ge henne lite vanlig banan nu, lite mellanmål alltså. Vissa dagar känns det inte som att ungen gör nåt annat än äter :P

Lata dagar

Förutom att jag har jobba fre- och lördagkväll så har det inte hänt värst mycket för lilla familjen här under helgen.

Efter jobbet i fredags åkte jag hem till Pappa och Carina där Alva och Andreas redan var, det bjöds på mat, kaffe o paj och chips. Där dukas det alltid upp en massa gott och man rullar ut när man ska hem :P


Idag har familjen tagit en låångpromenad. Gick bättre än vad jag trodde. Det är ju alldeles möjligt och halt ute på vägarna. Men go frisk luft fick vi oss iaf. Jag och Alva somna när vi kom hem och sov visst i två timmar!

Nu, som i vanlig ordning efter en helg, ser det ut som ett bombnedslag här hemma. Men det får jag ta tag i imorn. Imorn är det nämligen back to vardag. Andreas har vart ledig en veckan men börjar jobba imorn igen. Och jag börjar väl jag med, med jobbet här hemma.. Synd att man inte får betalt för det ;)
Har iaf en heeel del att göra. Ska även ringa HSB och tjata lite mer om lägenheten, samt ringa BVC för å få en tid till Alva.

 Jag har en jobbig huvudvärk som inte vill ge med sig. Tror jag ska gå och lägga mig nu istället. Men först, ut med hunden... Go natt!

Alva 7 månader

Så var den där månadsdagen här igen och denna gång är siffran 7. Alva blir alltså 7 månader idag. Min lilla skruttunge.
Vad hon väger eller hur lång hon är har jag ingen aning om, eftersom vi inte vart till bvc sen den 29e november. Tydligen ska vi inte dit igen föen hon blir 10 månader? :O Men jag tror jag vill dit med henne snart för att kolla vikt och längd. Roligt att veta tycker jag :)


- Alva har nu slutat med ersättning sen några veckor tillbaka och äter nu välling, gröt och burkmat. Har hänt några gånger nu att hon ätit upp en hel burk med mat vid varje mål.

- Somnar runt 20-21 på kvällen och sover i snitt 10-12 timmar per natt. Inatt sov hon 14 timmar :O Fast då var hon vaken två gånger mellan det. 
- Hon har börjat sova hela nätter utan att äta, men vissa nätter händer det att hon vill äta på morgonsidan.
- Hon tycker bäst om att sova i sin säng och vill inte vaggas till sömn. Sover helst på mage.
- Sover 1-2 gånger på dagen.

- Har lärt sig att ta sig framåt och fort går det. Hon ålar och drar sig fram med höger arm samtidigt som hon sparkar för fullt med benen.

- Hon står på alla fyra (på händer och knä) men ibland ställer hon sig på händer och fötter. Trycker upp rumpan i luften. Ser ut som hon försöker krypa med kanar bara iväg med knäna och faller på magen.

- Kan nu sitta själv längre stunder, hon sitter mycket stadigare.

- Har fått smaka majskrokar och tycker om det.

- Och ja, hon spyr än. Pappa säger att jag får igen nu eftersom jag spydde så mycket när jag var liten :P

- Är nästan alltid glad, skrattar och pratar. Oftast inte rädd för andra människor. Har hänt några gånger att hon blivit rädd och ledsen, men jag hoppas det går över.

- Hon tar ut underläppen och blåser uppåt, jättegulligt!

- Hon har fått sitt första blåmärke i pannan. Hon slår i huvudet en hel del nu och värre bllir det väl.. :/
I söndags satt hon upp, välte åt sidan och landade med huvudet rätt på bordet. Stackars liten! Men det gick över rätt snabbt, tror hon mest blev rädd.


Nu är julen borta..

.. nästan iaf. Granen är borta och alla tomtarna. Men gardinerna och stakarna får nog var kvar ett tag till. Känns skönt att få bort lite julsaker som bara tagit upp en massa plats :) Nu vill vi ha vååår!

Jag ska jobba lite ikväll igen, mellan 18-21. Precis lagomt! Ska bli skönt att få komma utanför lägenheten lite, eftersom jag inte ens vart ute nåt idag :O
Fast jag tror nog jag ger mig ut på en promenad med Izor innan det. Kan vara skönt med lite luft, är ju inte så kallt längre heller :)

Just nu går vi och väntar och väntar här hemma. Och håller tummarna. Vi har kanske en lägenhet på gång. Och jag hoppas så att vi får den. Jag hatar verkligen stället vi bor på nu. Plus att denna ligger på marken, med en rätt så stor hörntomt. Håll tummarna med oss :)


Majskrok

Jag kunde inte hålla mig längre, köpte med mig majskrokar ifrån affären som Alva fick testa idag. Och jag tror hon gillade det :) Roligt för henne att få sitta och äta på nåt när hon sitter med vid bordet. Och inte bara sitta och titta på oss när vi äter ;)



Har även upptäckt att hon tar sig framåt nu och fort går det! Igår stod hon på knä, gungade fram och tillbaka och liksom ålade sig fram. Idag ålade hon, men hon drog sig även fram och benen de sparkade hon med. Gud va fort fom lär sig när dom väl börjat med nåt nytt.



Denna vecka är Andreas ledig :) Men såklart så har han gått och blivit sjuk, jag som tänkte att jag skulle sätta honom i arbete här hemma.. Vi skulle verkligen behöva tömma vårt gamla vindsförråd. Ja, vi har TVÅ vindsförråd :P Skulle vara skönt om man fick det tömt och fick slänga lite skräp.
Jag ska iaf städa undan julen imorn. Är ruskigt trött på alla julsaker som tar plats här hemma :P Julen är liksom över så jag ser ingen mening med å ha sakerna framme. Nej, bort med dom och välkomna våren istället :)


Nu hör jag Alva, hon ligger i sängen och pratar.. Hon har kommit ur sin rutin på kvällen. Lördagskväll var hon jätteledsen mellan 21-00.. Somna alltså inte fören 12, igårkväll var vi borta och titta på film, Alva sov inget när vi var där, somna vid 23 när vi hade kommit hem och ikväll sov hon en sväng mellan halv 7 och halv 8. Nu har jag lagt henne men det verkar bli en sen kväll igen...


RSS 2.0