Fredagsfynd



Tradera - 10kr ;)

Ajaj

Idag slog Alva i munnen mot bordskanten så hon börja blöda.. :/ Som tur va inte så mycket och det gick över rätt snabbt. Stackars liten :(

Jag har lagt henne i sängen, men hör att hon är vaken än. Kanske ska ta upp henne och ge en vällingflaska så somnar hon förhoppningsvis.

Vi kom iväg med dopkortet på Alva förut och hann även med en besök hos hennes morfar, som inte sett henne sen jul.. :O Så han var riktigt imponerad av att hon kunde krypa så bra och snabbt ;)

Imorn ska jag och mamma iväg på loppis och kolla en snabbis och sen blir det att titta på den där lägenheten jag nämnde i förra inlägget. Wiiiieee :)

Gokväll på er!

I lööööve freestuff!

Älskar när det kommer gratisprover med posten! Gratis är gott. Idag fick vi hem gröt och en vällingburk från semper :) Sen jag fick barn kommer det en massa gratissaker :)

Vi är inne på förkylningsdag nummer 5, mindre kul. Funderade lite på om vi skulle försöka ta oss ut på en promenad idag då vi är i stort behov av luft. Alva sover just nu, så vi får se om det blir senare i eftermiddag i så fall :)
Vi ska även försöka komma iväg och lämna in Alvas dopkort på inramning (säger man så?) Vi ska köpa ram och få det inramat ;) Så det kommer upp på väggen nån gång :)

Har fått veta att en lägenhet där jag vill bo antagligen kommer bli ledig. Vill vi fick vi komma och titta imorn. Ska höra med gubben och se vad han säger. Han jobbar nu och svarar inte på sin telefon. Så jag får väl vänta tills han slutar vid 2 :)

Såhär bor vi nu.



Men skulle mycke hellre bo såhär. Efter marken med en egen liten gräsplätt. Perfekt när man har både hund och barn :)


Uppdatering?

Vi är sjuka jag och Alva. Och vi har vart det hela veckan. Förkylda. Hur kan det komma så mycket snor ur en sån liten näsa??
Skulle vara ganska skönt om det kunde gå över nu. Magsjukan har vi också haft, hela familjen. Fast det var några veckor sen.
Så våren kom hit nu och bort med alla sjukdomar.

Alva sover just nu och jag fastnade här. Jag tänkte ju att jag skulle passa på att städa. Har bara hunnit halv lägenheten än så länge. Inte så lätt att dammsuga med en tjej efter sig som jagar mig :P

Hon kryper verkligen fort nu! Utforskar allt. Och hon ställer sig upp mot allt. Kan lova att det är en svett och nervös mamma här hemma som hela tiden måste passa på henne.
Men så idag har hon kommit på ett bättre sätt att ta sig ner. När hon står vid bordet tex så har hon ju bara släppt taget innan och ramlat. Eller inte vetat hur hon ska ta sig ner och därför börjat gråta.
Men nu böjer hon liksom på knäna och tar sig försiktigt ner och släpper inte taget fören hon är nära golvet :) Min duktiga tjej! Så en lite lugnare mamma nu vill jag lova ;)

Dock inga tänder än. Eller jo, dom finns där nere. Två stycken. Jag kan se dom, men dom har inte kommit upp ovanför tandköttet än. Hur lång tid ska det ta egentligen?




Alva 8 månader

Bloggen har legat nere ett tag och därför ligger jag efter. Men den 8e februari blev min lilla tjej 8 månader, inte långt kvar tills hon blir ett år :O


- Alva kan krypa, sitta själv, ska ställa sig upp mot allt och har även förflyttat sig längs med bordskanten. Man får verkligen passa henne nu, eftersom hon ska ställa sig upp hela tiden. Det duger inte att ligga efter golvet. Hon kan inte sätta sig upp från krypposition så hon ställer sig upp i stället. Och när hon står upp kan hon inte komma ner igen utan hon kan få sör sig att släppa taget och så faller hon. Passamt alltså! 

- Verkar som hon inte gillar kvällsvällingen längre. Har nestles godnattvälling som jag kört med sen hon var 6 månader. Men nu vill hon inte ha den längre på kvällarna. Så hon får vanlig i stället.

- Somnar senare på kvällarna nu. Runt 22.. Hon har blivit svårsövd. Står upp i sängen och gråter. ( Vi har sänkt sängen) Vill inte sova fast hon är jättetrött. Brukar få gå in till henne några gånger, lägga ner henne i sängen och ge henne nappen. Tillslut somna hon.
Sover ungefär 10 timmar per natt och sover fortfarande i sin säng. Sover 1-2 gånger på dagen.  

- Har storlek 68, 74 på kläder. Den 11e januari vägde hon 7950g och var 71cm lång. Ska försöka komma iväg på ny koll i slutet på månaden.

- Tycker inte om att sitta i gåstolen längre, hoppgungan den duger ibland.

- Två tänder synns nu nere i munnen. Två vita utbuktningar, men dom har inte spruckit igenom tandköttet än.

- Jag har klippt hennes lugg, eftersom den hängde långt ner i ögonen. Men nu har det gått tre veckor och den är snart lika lång igen.

- Alva är en pigg och glad tjej med en massa energi. Inge rädd för andra människor utan ler mest mot alla hon täffar. Hon rynkar på näsan och låter lite som en gris. Men vissa dagar är hon riktigt krävande och ska bli buren hela tiden. Gråter så fort hon blir nedsatt på golvet eller i stolen.


RSS 2.0