5 generationer

Som jag nämnt blev vi ju 5 generationer nu när Alva föddes. Idag är vi med i Veckobladet, en tidning som delas ut i Munkfors och Hagfors kommun.



Inte så bra bild kanske. Men ni ser väl förhoppningsvis vilken ordning vi vi kommer i ;)


Babycafé

Ursäkta för dålig uppdatering. Men så är det med mig, ibland skriver jag massa inlägg. Plötsligt vänder det och jag har ingen lust att skriva nåt alls på flera dagar.

Idag har jag och Alva vart på baby café. Det var massa mammor och barn där, himla mysigt :) Visst, Alva är ju egentligen för liten för att förstå vad hon är iväg på. Men jag tycker det var roligt att komma iväg ändå. Umgås lite med mammorna och vara social istället för att sitta hemma ;)
Iofs så gjorde vi ju faktiskt gipsavtryck på barnens fötter/händer. Och det kunde jag ju göra med Alvas fot :)
Ska absolut gå iväg fler gånger!


Alva skrattade idag! Ett riktigt högt skratt. Åh va underbart det är. Man blir alldeles varm av lycka! <3




Vikariefest

Ska snart göra mig iordning, jag och Alva ska på vikarefest. :)

Det är vi som jobbar som vikarier på hemtjänsten som ska träffas. Dock har ju inte jag jobbat på ett tag, men jag hänger på ändå. ;) Ska bli kul att träffa alla! Alva får bli med hon också. Blir lättast så. Hon är ju så ojämn i maten. Ibland äter hon inte på flera timmar och ibland äter hon jätteofta. (att pumpa ur är inget jag har nån lust med än..) Så lilltjejen får att bli med ;)
Stannar nog inte så länge. Men dit och säga hej ska vi absolut göra :) Får se om det blir några kort knäptta jag kan lägga in ;)



Grattis pappa!

Idag fyller min pappa 46 år. 
Alva ska ge detta foto + svart ram till sin morfar <3




Shopping

I eftermiddags åkte jag och Alva till Sunne på en liten shoppingtur. Skulle köpa hundmat, men passade på att besöka lite andra affärer också. Andreas ville inte med så jag och Alva kunde strosa runt själva, hur länge vi ville ;)
Jag hittade ett par leggings och en tunika till mig. Men roligast är det ju såklart att handla åt Alva. Finns ju huuur mycket som helst. Vi kom iaf hem med detta :)

      
En vit väst strl 68. 149kr


        

2 randiga klänningar, strl 68. 99kr/st


Från Lindex alla tre plaggen. Köpte även en dregelhaklapp och en napphållare


Hehe

Tror ni jag vinner nåt?


(syftar på alla tävlingar jag gått med i här nere)

Jag tävlar



Tävla om ett presentkort värde 300:- hos Sumopix.com hos Millah.


Jag tävlar



"Jag tävlar om ett valfritt klädesplagg från Busfrön och Minimajs
Tävlingen finns hos Familjen Pettersson""


Jag tävlar




Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babylooba
Tävlingen finns hos Familjen Pettersson"


Jag tävlar

 

"Jag tävlar om ett presentkort på 300kr från Babylooba hos Sara"


Höstmys





Okej då.
Hösten är här.
Ganska mysigt är det ändå.
Att få mysa ner sig i soffan med tända ljus.


Bullbak och bebisprat

Idag fick jag den brillianta idén att jag skulle baka bullar. Gott! Men inte så barainte . Jäklar vilken tid det tog och mitt upp i allt ville Alva ha min uppmärksamhet också.
Jag fick några påsar iaf som nu ligger i min frys. Det tråkiga är att de blev lite väl gräddade. Det gick så jäkla fort på slutet. "en liten stund till i ugnen" Men poff så vart dom lite för brända. Aja, de går att äta. Och nu har jag iaf nåt litet att bjuda på när det vankas kaffebesök :)

Idag var det ju återträff med föräldragruppen. Det blev en massa mysigt bebisprat med alla mammor. Va olika bebisar är egentligen, och vad det låter olika. Innan jag fick barn har jag alltid tyckt att alla barn ser/låter lika ut. Men så är det verkligen inte.
Var roligt att träffas iaf. Hoppas det blir nån mer gång :) Förhoppningsvis ska vi få igång babymassage med den gruppen. Vore himla mysigt!


Surgubbe

Jag fick hem en avi idag, det är mina kort som kommit. Har haft fullt upp hela dagan och därför inte kunnat åka in till centrum för att hämta ut dem. Inte förens vid 7.
Skulle iväg och handla så jag tänkte passa på att hämta ut korten. Klockan var 19.03 när jag gick in "affären" (Far Inn heter stället, vet inte vad man ska säga att det är. Restaurang/kiosk/post bla)

Iaf, det var nedsläckt. De stängde visst klockan 7. Men ägaren stod i kassan så jag gick fram och sa:
Har ni stängt eller går det bra om jag hämtar ut ett paket?
Ägare: Nej, det får du göra imorn. Vi har öppet 7-7.

Kort och otrevlig. Tack för den liksom. Lås dörren då om ni nu har stängt! Kunde jag inte fått hämta ut mina kort som säkert gått på en minut?

Jag gillar inte gubben som jobbar där. Han borde inte jobba med en sånt yrke. Eftersom han inte är nå vidare trevlig mot folk. Aldrig vart mot mig iaf. Synd att man inte kan hämta ut paket nån annanstans, då hade jag gjort det direkt!



Långpromenad

Jag tog med mig Alva och Izor ut för att gå en långpromenad. Alva sov i början, men vaknade efter en kort bit. Det var riktigt varmt ute faktiskt, härligt med lite sol! :)
Det är lite trixigt att gå med barnvagn och hund, men det går. Izor sköter sig oftast rätt bra faktiskt.

Efter en bra bit märker jag att jag glömt nappen hemma. Ajdå. Hoppas på att det ska gå bra ändå. Alva låg ju så fint i sin vagn och pratade förfullt. Hon har en kanin hängandes ovanför sig som hon älskar, hon kan ligga hur länge som helst och bara titta på den. Hon vill gärna inte sova längre när hon åker i vagnen.

När vi har gått lite mer än halva vägen så börjar hon bli lite småsur och det går inte över utan blir bara värre. Jag hade inget val. Fick helt enkelt sätta mig på en trapp till ett gammalt hus, binda fast hunden, och amma Alva. Hon var nu ursinnig, bara skrek. Då upptäcker jag nästa problem, jag har ju ingen amningsBH på mig, utan en vanlig. Inte det lättaste att amma i en vanlig BH.. Alva skrek och skrek. Men tillslut kunde hon komma till rätta och börja äta.
Mätt och belåten och vi kunde fortsätta promenaden.

Promenaden tog två timmar! Svettigt värre, men gott. Och välbehövligt för mig. Izor är helt slut nu, gott för honom att få komma iväg på en riktig långtur. Alva vart trött hon också, ligger i sin säng och sover :)






Så var det måndag igen

Veckorna går fort, som vanligt.

Andreas är frisk och tillbaka på jobbet, så Alva och jag myser för oss själva här hemma. Eller ja, denna dag har bestått av att Alva suttit i babysittern medans jag har sprungit runt och städat. När jag var klar såg jag att hon visst hade somnat. Lilla skruttan :) Himla bra grej den där babysittern, guld värd! Så skönt att hon kan sitta i den och vara nöjd en bra stund! Man måste ju få hinna göra lite här i hemmet.

Har inga speciella planer för dagen. Öpnna förskolan började ju idag, men hade ingen lust att gå iväg på det just idag. Kanske nästa vecka :)
Imorgon är det iaf återträff med föräldragruppen. Vi ska träffas alla mammor tillsammans med våra små :) Ska bli kul att se de andra små bebisarna och även prata om hur var och en upplevde förlossningen och tycker om mamma-livet :)
Är det fint väder så tar vi oss en promenad dit, jag, Marika och Therese. Det så mysigt att gå tillsammans med barnvagnarna!


Alva just nu :)
Alva just nu :)


min älskade Alva <3

Frågan som säkert alla mammor har ställt sig, vad gjorde jag innan mitt barn kom in i mitt liv?

Hela min vardag handlar ju nu om Alva. Hon är mitt liv, hon är beroende av mig. Och jag älskar det! Jag har ett barn, en liten människa som jag har gjort, som jag tar hand om, som jag ska uppfostra till en stor fin tjej. Vilken jäkla uppgift, men en alldeles underbar sådan. Alva ska att få syskon, det vet jag det :D Barn är det bästa man har, den bästa kärlek man kan få!

Tänk er att det känns lite tungt, man kanske känner sig lite nere. Men så möts man av sitt barns leende. Och helt plötsligt är allt så bra. Man blir varm i hela kroppen. Och när hon pratar sitt lilla gurgelspråk med mig. Åh, jag smälter väl! Får ont i käkarna för jag bara ler hela tiden.

Ser fram emot vårt liv tillsammans, att få följa din uppväxt <3




Ensamma hemma

Andreas har åkt bort för att fiska kräftor denna helg. Åkte tidigt i morse och kommer inte hem fören söndag eftermiddag. Alltså är vi ensamma hemma denna helg jag och Alva.
Men vi ska nog klara oss, har några planer på vad vi ska göra för att få tiden att gå :) Och sen vet jag att Alvas mormor längtar efter henne, så dit åker vi nog. Jag kanske kan passa på att tigga mig lite mat ;)

Har planer på att vända upp och ner på lägenheten, verkligen sortera och flytta om och rensa och göra plats. En bebis i hemmet för mig sig rätt mycket saker har jag märkt :) Plus att jag är trött på detta rotbo!
Så nu ska jag passa på när jag har lägenheten för mig själv, ingen gubbe ivägen ;)
Men oj vad jag längtar efter ett hus till oss nu! Hoppas vårt drömhus dyker upp snart.

Alva har somnat, så jag ska börja plocka. Hoppas ni får en bra helg :)

Allt på ett å samma ställe

Jag har kopierat alla inlägg jag skrivit från det att Alva föddes från min förra blogg till den nya, vill ha allt på samma ställe :)
Datumet som står längst upp är datumet jag skrev inlägget.


Nu ska jag gå och lägga mig. Alva och jag ska till bvc imorn, 9.30. Just därför måste jag sova nu!

Alva har händer!

Alva har upptäckt sina händer. Hon ligger och tittar på dem och följer dem med blicken. Så himla söt! :)  Hon gillar även att äta på dem ;)

Plus att hon pratar jättemycket nu, svarar liksom när man pratar med henne. Och charmar en med världens leende. Åh vad jag älskar mitt barn. Vad gjorde jag utan henne? Ser verkligen fram emot att få se henne växa upp och se vad det blir för en liten dam :)


Alva sover ..

.. och här sitter jag. Inte bra! Jag måste ju ta vara på min egentid och göra vettiga saker. bädda, diska, plocka, damsuga.. Jag ska, snaaart :)

Inatt var inte en av de bästa precis. Alva bestämde sig för att ta kvällen redan klockan 8 igår. Ni kan ju bara tänka er vad det resulterade i. Just det, vaknade vid 12-1 nån gång och fick då komma över i vår säng. Och där har hon legat inatt, tappat tutten flera gånger, gnölat, gnuggat sig i ansiktet, sparkat, ätit. Och jag har legat som en stel pinne och inte orkat sova.
Men ändå låg vi till halv 9 imorse innan vi gick upp. Men eftersom jag inte fått nån vidare sammanhängande sömn är jag rätt seg idag. Så ikväll får att lilla Alva försöka hålla sig vaken lite längre.

Igår när jag skulle laga mat skulle jag laga nåt med köttfärs. Och jag ville verkligen inte göra köttfärssås och spaghetti, kände inte alls för det. Så jag kollade runt på olika recept för att se om jag kunde hitta nåt annat gott att göra. Slutade med att jag slängde ihop en egen pasta/köttfärssgratäng. Och måste säga att jag blev väldigt nöjd :) Andreas tyckte också det var gott.
Önskar jag kunde laga mer mat, jag är dålig på det. På att komma på nåt nytt, det blir oftast detsamma ..


Klippt mig idag :)

Onsdag 4 Augusti



Mycket skönt kan jag lova. Har inte klippt mig sen mars eller nåt sånt så det behövdes verkligen! Klippte av 5 cm.
Visste inte när jag skulle få tid att klippa mig nu när jag har Alva. Men så har mamma en kompis vars dotter går frisörutbildning. Så jag fick komma dit och klippa mig, mamma blev med och tog hand om Alva. Plus att det bara gick på 150 kr i stället för typ 350kr. Perfekt!

Nu funderar jag på om jag ska lyxa till det med några ljusa slingor eller kanske en brun toning. Nån slags färg ska det iaf slängas i! Spyr på denna utväxt :P Får se om jag kan ta mig till affären imorn :)


Idag har det inte vart nån bra dag för mitt lilla hjärta. Gnölig mest hela dagen. Magen krånglar. Tredje dagen utan bajs. Hon bara pruttar. Vet att tre dagar inte är nån fara, men tycker ändå det känns bättre när hon bajsar ofta.
Hon har heller inte sovit nå vidare idag. En kvart när vi var ute på promenad under förmiddagen och ca 30min innan jag skulle klippa mig. (när hon äntligen fick sova var jag tvungen att väcka henne eftersom vi skulle åka iväg)
Så detta resulterade i att hon somnade ungefär vid 9 nu ikväll. Somnade säkert för natten. Vilket betyder att hon säkert kommer vakna runt 2-tiden eller nåt sånt .. 

Hoppas ändå på en godnatts sömn :) 


Föräldraledig?

Tisdag 3 Augusti



Läste ett mer passande ord nyss; föräldraupptagen. För inte kan jag påstå att man är särskilt ledig. Det är inte bara myspromenader och mysfika med sitt barn och sina vänner. Ånej. Det är minsann ett heltidsarbete, 24 timmar om dygnet!

Min dag idag:
- Diska
- Mamma och syster kom på besök.
- Byta sängkläder
- Damtorka i sovrummet
- Gå ut med hunden.
- Damsuga (okej, mamma damsög halva lägenheten. tack för det! :) )
- Tvätta, ta ner torr tvätt, häng upp ny
- Handla
- Ut med hunden igen, denna gång en långtur.
- Och mellan det hinna med att gosa, vagga, skratta/prata, mata och byta blöjor på Alva.

Tro mig när jag säger att man är helt slut efter dessa dagar.
Men bara så ni vet, jag älskar mitt nya liv! Tro inget annat. Alva är det bästa som hänt mig och det är hur mysigt som helst att vara mamma. Men klart det är jobbigt också. Det blir ju förhoppningsvis bättre när hon blir äldre. När hon inte är så beroende av mig och kan roa sig själv mer.


Alva sover nu. Hoppas hon har somnat för natten. Jag är hemskt trött, men kan inte gå och lägga mig än. För jag är fast i sex and the city, och dumt nog börjar det inte förens 11.


Äntligen en solig dag :)

Tisdag 3 Augusti



Började dagen med en promenad tillsammans med Marika och barnen. Det låter så vuxet. Det första jag sa till Marika när vi möttes var: Va sjukt detta är egentligen. Här kommer vi, två 22åringar, och går med varsin barnvagn. Och hon har ju tillochmed två barn :)
Men jag älskar det! Så himla mysigt är det! :D

Iaf, det var molnigt på himlen, Marika undrade om vi skulle klara oss undan regnet. Men det visade sig visst bli en väldigt fin dag istället. Utan en enda droppe regn :)

Promenaden tog nästan 3 timmar. Vi gjorde ju endel ärenden efter vägen och blev ståendes och prata ett tag innan vi skildes åt.
Alva var nöjd hela färden. Nåt litet gnöl ibland. Och hon var vaken också, nästan hela tiden. Klart hon var pigg efter ännu en bra natt. (00-06, mat, 0630-0930 ungefär, mat och vi gick upp)
Mammas snälla tjej som låg stilla i sin vagn :) Hon tittade så nyfiket innuti den :) Har även köpt en kanin som jag hängt upp, den gillar hon att titta på :)

Efter promenaden blev det en 2-timmars fika med Lena. Lena och jag träffas inte alls ofta så det är alltid lika roligt att träffa vänner man ser för sällan :) Och fika är aldrig dumt ;)

Imorn kommer min mamma på besök. Hon saknar sitt barnbarn. Men hon sa inget om mig. Hrmf :P Men det är bara att hon kommer en sväng. Ska då koppla på speeden; gå ut med Izor, städa, byta sängkläder duscha och kanske hinna med en kaffekopp tillsammans med henne ;)


Alva gillar att sova på natten, precis som sin mamma

Söndag 1 Augusti



Måste säga att Alva sover bra på nätterna. Hon är aldrig sur och skrikig. Hon vaknar bara för att äta, eller låter lite ifall hon vill ha nappen.

Igår kväll somnade hon närmare halv 12. Sov sen till halv sju (!) i sin egen säng. Fick mat och vi somna båda två ganska snabbt igen. Nu sov hon i vår säng och sov fram till halv 11. Då fick hon mat och vi gick upp. Så jag var ganska utvilad när jag vaknade måste jag säga :)

Tänkte jag skulle skriva lite om henne, mest för mig själv så jag kan gå tillbaka och läsa. Alva blir ju två månader på torsdag!

- hon pratar jättemycket och skrattar åt mamma.
- tycker om att ligga på skötbordet, helst med rumpan bar ;)
- har blivit jätteljus i hårbotten. hon kanske inte blir så mörk. (synd tycker jag)
- jag börjar kunna hennes rutiner. vet när hon behöver sova, äta etc.
- börjar även känna igen hennes gråt, vet vad hon gråter efter. eller om hon bara är lite löjlig :P
- hon bajsar inte längre varje dag. utan det går några dagar och så gör hon i stället ett jättekalas. (eller som idag, hon har redan bajsat tre gånger och klockan är bara två)
- somnar oftast för natten runt 22-23
- älskar att stå upp.
- jättestark i nacke och rygg. kan hålla huvudet upprätt. vinglar till lite då och då

Hon väger 4975 och är 58 cm lång. Hon har alltså gått upp ett kilo ungefär sen hon föddes och växt 6cm. Hon har strl 62 på kläder, men kan även ha endel 56. Storlekarna är ju så olika från märke till märke.


<3 Alva Isabelle Nordkvist <3


måste soooova nuuuu

Lördag 31 Juli



Alva har sovit i två timmar, men sover jag? Nej...
Jag sitter vid datorn, kan inte slita mig. Jag har nämligen gått med på tradera och nu är jag fast. Jag sitter här heleggad och bjuder på en massa saker. Och bjuder nån över mig blir jag sur och svär lite för mig själv :P

Ånej, nu förlora jag just en auktion. Jag och en till satt och bjöd på 3st nappband. Jag blev eggad såklart och det blev lite av en tävling. Tyvärr måste jag säga att jag förlorade, jag var tvungen att ge upp. Priset blev lite väl högt, så gärna ville jag inte ha dem.

Men men, har bjudit på en massa andra saker också. Nåt lär jag väl vinna :) Jag har vunnit en väggtext än så länge:)

Jag lär väl bli ruinerad på detta :P


Nej, som sagt. Sova måste jag göra nu!

Tisdag

Tisdag 27 Juli



Idag har vi varit hos Andreas farmor. Hon bjöd på mat och efterrätt :) Och igår blev vi bjudna på mat hos Andreas föräldrar. Inte helt fel att bli bjuden på mat inte. Man slipper laga själv, plus att man oftast får nåt smarrigt som man själv aldrig lagar :) Så, vart ska vi åka och äta imorn? ;) 

Vad har vi mer gjort idag? Jo, vi har ju tagit en långpromenad. Det blev ju äntligen lite fint väder igen så vi passade på. Varmt, men ändå skönt att röra på sig.
Egentligen borde man försöka gå dessa långpromenader varje dag. Tyvärr blir det inte av :/ Men eftersom jag vill ner i vikt ska jag försöka gå mera. Alla gravidkilon är borta, men har ju ändå en massa jag vill bli av med som jag hade innan graviditeten.
Synd bara att jag är ett matvrak nu då. Seriöst, jag känner sällan nån mättnadskänsla :P Jag måste liksom behärska mig så jag inte äter ihjäl mig. Men antar att det är väl för att jag ammar.
Längtar faktiskt lite tills jag får börja träna på gym igen..

Alva ligger i mitt knä och sover. Hon somnade för en stund sedan och jag la ner henne. Men det dröjde inte länge innan hon vaknade igen. Hon vill helst ligga i mammas famn :) Så nu väntar jag på att hon ska somna till ordentligt så jag kan lägga henne för natten.
Jag själv väntar på kvällens sex and the city avsnitt och tänker sova efter jag sett dem :)

God natt!


Spyunge!

Tisdag 27 Juli



Sitter med Alva i mitt knä. Blöp! Hon spyr ner hela sig. Får byta till nya kläder. Går tillbaka och sätter mig i stolen. Det går 5 sekunder. Blöp! Spyr ner hela sig igen. Bara att lägga henne på skötbordet för att byta till nya kläder IGEN. Spyunge!
Och vad gör hon när hon ligger där på skötbordet, nerspydd. Jo, hon flinar åt mig. Skitungen! <3


SÅLD!

Lördag 24 Juli


Förresten, för några veckor sen sålde jag min Jetta som jag haft i 4 år. Hade den ute på blocket nästan en månad innan jag äntligen fick den såld. Sammanlagt kanske det ringde runt 10-12 st på den. Och jag fick några skambud. Men inget dög åt mig.

Tillsist gick den för 7000. Jag köpte den för 10000. Ganska bra gjort det va? ;)


Rent hus

Lördag 24 Juli


Nu äntligen är det städat och (någorlunda) rent hemma. Byrån blev färdigmonterad igår, med lite hjälp av mig, och jag har nu gått och plockat hela dagen. Måste säga att det känns hemskt bra när man har ett städat hem. :) Frågan är bara hur länge det varar? Vi är ganska duktiga på att stöka ner i vår familj. Plus att det bli ju ganska skitigt när man har hund.

Alva är lite gnällig på dagarna, är nog magen som sagt. Kan inte påstå att dropparna hjälper nåt. Hon spyr fortfarande efter, nästan, varje måltid. Och dessa fisar alltså. My god! Hur kan en liten människa fisa så högt? Dock är jag lite orolig, hon har inte bajsat på två dagar. Hon som bajsat varje dag sen hon föddes.
Får se hur länge det går. Tydligen kan det dröja upp till två veckor utan att det ska vara någon fara.. :/

Hon ligger och sover nu, har gjort det i över en timma. Hon har nog tagit kvällen hon, lilla fröken. Tidigare än jag hade velat. Nu sover hon kanske inte lika bra inatt.. För sover bra på nätterna, det gör hon. Då är hon inge gnällig eller skrikig. Bara vaken för att äta. Men har man otur kan hon bli hemskt pigg och inte vilja sova mer :P


Aldrig hemma

Torsdag 22 Juli

Så känns det just nu. Det är fullt upp, något varje dag. Så jag är aldrig hemma. Men när jag väl är hemma så är jag ändå inte "hemma". För denna lägenhet känns inte som mitt hem just nu, utan känns mer som ett ställe jag bara vandrar runt i. Det är en bomb som har slagit ner och man flyttar bara runt all skit.

Det liksom kliar i fingrarna. Jag vill städa, jag vill pyssla och möblera och göra fint. Göra det till mitt hem. Veckan är inte slut än, men har planer varje dag framöver. Men men, man får ta lite i taget. Jag ser verkligen fram emot då Alva kan vara själv längre stunder, utan att det blir tråkigt åt henne. Man får ju mer gjort då än när hon ska ligga, sitta i ens famn hela tiden.

Ingen byrå har jag fått monterad heller. Hrmf.. Hoppas den kommer upp imorn, annars får jag väl göra det själv. Om det finns tid vill säga.

Nu ska jag gå och lägga mig. Alva ligger och sover. Hoppas hon sover till 4 iaf. Hon brukar göra det. Sover längre "första" passet. Då sover hon även i sin egen säng oftast så det är den biten av natten jag får bäst sömn. Alltså, det gäller att inte vara vaken för länge efter man har lagt henne.


5 generationer

Torsdag 22 Juli

Igår åkte mamma, jag och Alva till Råda för att fotograferas tillsammans med min mormor och gammelmormor. Vi blev nämligen 5 generationer nu när Alva föddes och det måste vi ju självklart förevigas på bild :)
Det gick bra och vi får väl se om det blev nån bild där vi alla ser någorlunda okej ut ;) Blir antagligen att det ska skickas in till tidningen också. Så ni som bor i närheten, håll utkik i veckobladet eller vf :)

Har inte sett min gammelmormor på några år, så det var roligt att träffa henne och få visa henne Alva. Man vet ju inte hur länge hon har kvar. Hon sken iaf upp när hon fick se Alva och blev så glad när hon fick hålla henne :) <3


Minifom

Onsdag 21 Juli

Alva är en spybebis. Hon spyr jättemycket! Spelar ingen roll att hon rapar ordentligt efter att hon ätit. Hon spyr ändå. Och även långt efter hon ätit.
Detta är väldigt tråkigt och jobbigt. Inte bara för att både hon och jag aldrig hinner ha rena kläder särskilt länge, utan även för att hon nu måste även väldigt ofta. Hon spyr ju upp det hon ätit och då dröjer det inte länge förens hon är hungrig igen. 

Därför har jag nu köpt Minifom-droppar och började med det igår. Jag hoppas det ska lugna ner hennes spyande. Men även lugna ner hennes oroliga mage. Hon fiser nämligen som en vuxen människa. Högt och illaluktande :P (nu är detta en mamma-blogg, så ni får bereda er på äcklig information :P ) Än så länge har hon faktiskt inte spytt nåt idag, jag håller tummarna för att detta hjälper! :)


Tisdag

Onsdag 21 Juli

Blev som sagt en tur till Ikea igår och visst blev det att man spenderade nån krona ;) Fick tag i min snygga byrå och lite andra småsaker. Inte dåligt av mig och mamma att få in kartongen i bilen som för övrigt vägde 71 kilo. Och sen in med vagnen plus allt annat vi handlade. Behöver jag säga att bilen var proppad? :)

Jag har beordrat Andreas att skruva ihop byrån åt mig idag (jag själv har inget tålamod till sånt. för mycke skuv och för dålig beskrivning) Så ska jag ta en bild och lägga upp här så ni får se. Så länge får ni nöja er med en bild lånad från ikea.

Blev även en sväng runt på bergvik också. :) Alva var snäll idag också. Men ville inte sova nåt vidare alls idag. Hon låg i vagnen och tittade med sina stora blåa ögon. Var lite gnällig emellanåt också, men det var bara för att hon var hungrig.


Dags att börja blogga igen!

Måndag 19 Juli

Oj, jag har visst inte skrivit ett enda inlägg sen Alva föddes .. Först fanns det inte tid för det, brukar passa på att sitta lite vid datorn när jag ammar. Men vem har lust att skriva inlägg med en arm? Känns lite jobbigt.. Sen har dagarna bara rullat på och jag har helt enkelt inte orkat ta tag i bloggandet.
Men det ska bli ändring på det nu. Kom på förut att jag vill skriva, för det är kul att kunna gå tillbaka sen och läsa om Alva och så :)

Alva är nu 6 veckor och 2 dagar gammal. Det går så fort! Snart är hon 2 månader lilla skruttan. Och vad hon utvecklas! Man märker nu att hon är så mycket mer "med". Hon tittar inte bara rätt fram utan man märker att hon ser en när man pratar med henne. Jättestark i nacke och ben. Det duger inte längre att ligga ner, hon ska sitta upp, vara med :) Helst ska man hålla i henne så hon får stå. Jättestark i benen som sagt!

Ska försöka skriva lite varje dag. Som sagt, kul att kunna läsa sen längre fram. Jag har ju världens sämsta minne, så att ha dagarna nerskrivna kan va bra för mig ;)

Imorn ska jag, Alva och min mamma åka till Ikea, det ser jag fram emot :) Ska köpa mig en byrå, en födelsepresent till mig själv ;) Får se om Alva är lika snäll denna gång och sover fint i vagnen som hon gjorde sist vi var till stan.

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på sex and the city. Gillar att tv3 visar två program varje kväll. Ett måste innan jag somnar ;)


Min lilla ängel

Torsdag 10 Juni


Har nu blivit mamma till världens finaste tjej.
Den 5e juni klockan 23.43 kom lilla Alva till världen.
3750g och 52cm lång.

Går inte att beskriva hur underbart det är <3


Velar fram och tillbaka

Nu har jag bytt blogg igen. Men förhoppningsvis stannar jag här nu ;)

här har ni min förra blogg: aidala.soclog.se

RSS 2.0